All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Spara en 500 miljoner vid drömmen kamera

Spara en 500 miljoner vid drömmen kamera

  1. Här är priserna på Canon EOS 10D

Många fotoentusiaster har tvekat att satsa på en digital SLR.

Billigare än föregångaren

Inte tillräckligt med upplösning, buller i bilderna och höga priser har skrämmat människor. Men nu är det slutligen saker som händer.

Högupplösnings digitala spegelreflekter faller i pris och är mer anpassade till köpkraften hos vanliga lönemottagare.

Canon EOS 10D. Visa mer

Canon 10D har en pixel på 6,3 miljoner pixlar.

Spara i USA

Kameran ersätter Canon D60, som tills nyligen gick för $ 22 - 23.000. Canon 10D kostar 15 500 kronor i Norge (endast kamerahuset).

Men de flesta butiker har ett par veckors väntetid på kameran. Kan du vänta en vecka eller två, du sparar 1000 vita dollar.

Även om du måste betala norsk moms och tullavgift till posten. Tricket är att beställa kameran från en onlinebutik i USA.

Titta på

Men var försiktig - inte alla butiker i USA är lika allvarliga. Ett sätt att ta reda på vad du kan lita på är att besöka webbplatser där kunderna har gett butikerna en rating (betyg).

Till exempel, besök www. BizRate. com och www. Reseller. com . Det kan också vara värt att besöka välrenommerade webbplatser som www. foto. net och www. dpreview. com .

Billiga Broadway Photo (www.bwayphoto.com) är bland de dåliga kreditbutikerna. Detsamma är www. kunglig kamera. com och www. expresscameras. com.

Pressa priser

Lanseringen av Canon 10D gör Canon D60 till salu. 11. 997 kr plus porto kostar det på www. XD. nej nu Oslo Camera Service säljer den till NOK 12.990.

Nikon har sänkt priset på D100-konkurrenten. Du får $ 16 750 på www. foto-video. nr. Fuji Finepix S2 Pro kostar 18 995 samma plats.

Digitala SLR-kameror för professionella användare är fortfarande kostsamma. Till exempel, för Canon EOS 1Ds behöver du komma ut ur bara 70 000 kr.

Se priser för Canon OES 10D i Norge och USA

ADVERT

Mest populära