All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sarah och Øyvind förälskade sig i både platsen och hytten

När Sarah och Øyvind köpte skårade stuga, ville de att inredningen ska förses med en blandning av gammalt och nytt. Färgerna och materialen bör tas från naturen.

Se hur de lyckats få ett personligt uttryck på en helt ny stuga.

Köpte kabin innan huset

När Sarah och Øyvind köpte kabinen, var de nyligen flickvänner och hade ännu inte köpt ett hus.

- Vi var på en weekend-resa i detta område tillsammans med några vänner och gick och drömde att vi en dag skulle förvärva oss stuga, säger Sarah.

Little gjorde de när de nästa år skulle flytta in i deras nybyggda stuga på vad de kallar en av de finaste platserna i området. För skojs skull skulle de titta på en stuga och få anvisningar om en tomt som var till salu.

- Vi blev kär både platsen och stugorna, och därför gjordes, skrattar hon. Tomta köptes och stugan var på väg.

- Det var mycket viktigt för oss att få en plats med snögaranti och enkel tillgång till ett stort spårnätverk. Här på nästan 900 meter över havet, har vi funnit en dröm plats att odla skilivet, med lång skidsäsong och fantastiska skidbackar.

SÄRSKILD TILLBAKA TABELL: Matbordet beställs på grundval av fru Blom. Det ser gammalt ut, men är nyskapat i starka björkplankor patinerade för att få rätt uttryck. Rätter och egyptiska burkar ärvs från Sarahs mamma och mormor, och kristallglas är från Øyvinds familj. (Foto: Inger Mette Meling Kostveit)

FORM OCH FÄRG: Sarah har valt grått lingardiner med tyg från Home and Cottage till alla fönster. Färgen är upptagen snyggt i soffans dynor. Det stora torgbordet står väl i soffans form. Det rustika träet är kvar i matbordet och på eldstaden. Soffan och bordet är från Skeidar, stolen är arv från Sarahs mormor. Lampan över bordet, Norska Skogen, designades av Cathrine Kullberg. Den är gjord av tunn aldrig med snidade figurer och passar bra på berget. Stugan har ett inbyggt centrum som rymmer vardagsrummet. Här dras plattan ut för att bilda en täckt terrass. (Foto: Inger Mette Meling Kostveit)

ÄRVT: rätter och egyptiska burkar ärvs från Sarahs mamma och mormor och kristallglas är från Øyvinds familj. (Inger Mette Meling Kostveit)

spis med rustik aspekt: ​​Eldstaden är ett mästerverk i både form och konfiguration. Den är ritad och listad av kabinleverantören. Den nedre delen är klädd med råhuvud. Sarah och Øyvind skulle ha en något lättare och snävare beröring på huven och rören. Det är därför renoverat och vitmålat. Eldstaden ser gammal ut, men verkligheten är att den är helt ny. För att få det rustika utseendet har de planat det för hand och färgat det med guldbruna pigment. (Foto: Inger Mette Meling Kostveit)

Både varma och lättskött

Paret ville ha en stuga med en kraftfull och rustik touch, men de skulle inte ha en ren timmerstuga.De tycker att timmerväggar verkar lite tung och lämnar lite utrymme för flexibilitet i rummet layouter, liksom virkes knop stjäl för mycket utrymme.

- Stavlaft ger oss det bästa av det bästa. Vi får den kraftfulla stugstilen som vi ville ha, och samtidigt ger vi oss en täthet som appellerar till oss. Vi var också medvetna om att vi ville ha en snygg och lätt att hitta stuga stil med element från både förflutna och nutid. Både möbler och dekorativa saker är därför avsiktligt sammanställda av ett litet arv och lite nyinköpta, säger Sarah.

De gillar verkligen en något stramare, mer modern stil, men det verkar som en stuga miljö passar att vara vad hon beskriver som en lite mjukare runt kanterna, så att balansen mot den kraftfulla kabin kroppen kompensera med inredningen.

- Precis som bergets natur, som består av både sten och mullet, förklarar hon.

Färgen som används är också färgerna på berget.

- Vi ville ha det både ljust och ljust, säger Sarah. Lösningen var att expandera fönstret storlek för att få in i den mest ljus, medan pigment golvet och den inre väggpanelen med en gyllenbrun färg. Lameness uppnås också av den medvetna användningen av textilier i naturmaterial.

- Allt linne, läder och päls är bra material som passar både oss och miljön.

FAVORITER: Läshörnan vid fönstret är Sarahs favoritplats. Den är inredd med två av de eleganta stolar amino från Swedese, design Yngve Ekström, dras i en grå ylletyget. Bakom dem står en särskiljande lampa, ärvt efter Sarahs mormor. Puffen köps på Kremmerhuset, mattan och gardinduken är från Home & Cottage. De många hyllorna i stugan köps hos Oppland Bygg and Constructions inrikesförsäljning. Den runda pelare bordet ärvt. (FOTO: Inger Mette Meling Kostveit)

(FOTO: Inger Mette Meling Kostveit)

BRA, GAMMAL Serverings: På väggen som vetter mot sovrummet är en gammal skänk, ärvt Sarah farmor. Det ger extra utrymme för porslin, ljus, servetter och spel. Spegeln är från Anouska Colorful Living. Lysstakarna är från O. E. Strande i Molde. (Foto: Inger Mette Meling Kostveit)

Med plats för många

Stugan är vackert belägen på toppen av en stuga fält på Vesleslåtte i Nordre Land Oppland. Den är listad i en stavlaft på en gjutsål. Fasta material används i stor utsträckning för att motstå långvarig användning och robusta bergsklimat. Användningsområdet är ca. 120 kvadratmeter. Dessutom finns ett loft, ett litet utanför vardagsrum och en stor och delvis täckt terrass.

Från entrén leder en dørløs öppning i en stor och mysig allrum som inkluderar ett vardagsrum, matplats och öppet kök. Inom köket har familjen ett TV-rum med bäddsoffa, så det kan också användas som gästrum. Därifrån leder en trappa upp till loftet, som ligger ovanför kökszonen. Det finns också plats för tre sovrum, ett badrum och en bastu och ett litet gästbadrum.

- Stugan är stor nog att det är bekvämt att vara mer, men ändå intim nog att det är trevligt att vara bara oss.När Øyvinds barn kommer på besök, är det bra att ha tillräckligt med sängar och inte minst två badrum, säger Sarah.

GODA MINNE: I sovrummet som så småningom blir Edvard Johans finns det nu en säng, en pall och en byrå av Sarahs far när han var relativt ung. Det har tidigare varit på familjen gården där fadern växte upp, men har nu flyttat till bergen. Sara själv låg i sängen när hon var liten. Sänglampan är gjord av Sarahs farfar som driver en metall- och tallrikverkstad i Sarpsborg. Bäddsäcken är hakad av mormor. (PHOTO: Inger Mette Meling Diet)

SOVRUM: I sovrummet är väggarna färgade med en något ljusare pigmentering. Det anmärkningsvärda huvudet är från Anouska Colorful Living. Nattduksborden, sänglampor och taklampan är från Home & Cottage. Dubbelsängsspridningen är från Senze of Joy. (PHOTO: Inger Mette Meling Kostveit)

STAVLAFT: Stugan är vackert belägen på en liten våldsam boet på toppen av ett stugfält vid Vesleslåtte. Det är förskjutet och har en torg på taket. (PHOTO: Inger Mette Meling Diet)

ADVERT

Mest populära