All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Försäljningshjälp eller onödiga extra kostnader?

Försäljning Hjälp eller onödiga extra kostnader?

  1. Detta säger mäklare
  2. Tredimensionell bildspecial

Relativ ny marknad

Båda de två leverantörerna vi har kontaktat är relativt nybildade. Inviso är en fortsättning på 3Dplan som grundades i maj 2004, och Blank Sheet Interior Design är ny på året.

Fullpackning

Inviso är ett komplett paketföretag som, förutom att erbjuda olika tredimensionella lösningar, styliserar och tar bilder av bostäder.

- Vi ser att de flesta föredrar leverantörer som kan erbjuda flera olika tjänster, separat eller i kombination, säger Knut Linnerud, chef och försäljningschef på Inviso.

Han är tidigare marknadsledande på 3Dplan, en av de tjänster Inviso erbjuder och säger utan tvekan: Jag tror att vår 3D Plant Billing är det bästa du hittar.

Den enklaste tredimensionella planlösningen som de erbjuder är förmodligen inte mycket mer avancerad än sina konkurrenter, men förutom 3D-visualiseringar, 3D-perspektiv och mer komplexa bilder och animeringar erbjuder företaget. Vi låter oss imponera mycket av dessa.

Klicka här för att se planritningar och perspektivritningar från Inviso och Blank lakan.

Klicka här för att se vad fastighetsmäklare säger om tjänsten.

Flera varianter

De olika lösningarna kan enkelt förklaras enligt följande:

3D planlösning / visualisering: Baserat på teknisk planlösning och reproducerad i 3D. Man får proportionella proportioner och ser också hur stora (eller små) rum jämförs med vanliga möbler.

Inviso visualiserar din lägenhet från två till tre dimensioner. Visa mer

3D-perspektiv är ett slags ersättning för fotografering, och används ofta när en byggnad inte är klar. Dessa är mer detaljerade, nästan fotografiska. Detta kan göras med både interiör och exteriör, till exempel för att visa hur en förlängning av ett hus kommer att se ut.

Dessutom erbjuder de bilder och animationer, inklusive interaktiva animeringar. Utsikten eller miljön utanför bilderna rör sig till exempel när du flyttar runt i ett rum eller en stadsmiljö.

Building Sure?

Det som kan vara mest intressant för en potentiell köpare är om det föreslagna alternativet kommer att göras. Linnerud är en utbildad civilarkitekt, och därför kan han förstå vilka lösningar som ska genomföras. Byggnadsanmälningar kommer dock inte att skickas - det måste köpas om det behövs för att ordna sig själv.

- På ett översiktsstadium kommer man normalt inte att lämna in byggnadsrapporter eller få tillstånd från bostadsföreningar och liknande, säger Linnerud. Men byggnadstekniska överväganden som väggar är bärande och där jordröret ligger är sålunda omhändertagen.

Verktyg

Det finns ett antal olika typer av verktyg som finns tillgängliga idag. Inviso använder initialt Adobe Illustrator för att skriva in befintliga planer. Detta importeras sedan till ett program som heter 3D Max Studio. För dem som undrar hur mycket det kostar att göra för sig själva - det finns enklare (och billigare) lösningar som finns tillgängliga på marknaden, men en licens för detta program kommer att ligga mellan 30 och 40. 000 kronor.

Pris:

Inviso tar 1 095 dollar för att leverera en 3D-ritning med en bostadsyta på upp till 100 kvadratmeter. Detta inkluderar inredning av boende. Om du vill beskriva alternativa lösningar kostar det samma, det vill säga 1 095 kronor.

3D-perspektiv kostar i allmänhet mellan 10 000 - 20 000 kronor för privata hem eller tillägg.

Inviso grundades den 4 november i fjol av tre befintliga företag: Netteiendom, ett konsultföretag för fastighetsförsäljare och köpare; Plastilin - 3D expert och Rekyl foto.

Med Blank Sheets

En annan av erbjudarna på marknaden, Blank Sheet Interior Design, är ett relativt nytt företag, men med bra resultat att visa. Konceptet liknar Invisios, men här är det en inredningsarkitekt, inte en arkitekt, som tar hand om specifik möbelplacering och arbetar för att utnyttja områdena så effektivt som möjligt.

- Vi går in i hemmet, mäter och gör professionella planlösningar, helst 3D, säger Jo Engebrigtsen, en av grundarna bakom företaget. Han har en bakgrund som snickare och elektriker utöver inredningsarkitekt.

- Vad tar tid och kostnader, säger Engebrigtsen, är att hitta den bästa rumslösningen. Ritningarna de levererar inte tekniskt, men han använder bakgrunden för att göra den mest praktiska, när det gäller el, avlopp och markledningar - förutom att beakta att alternativa layouter blir billig som möjligt att genomföra.

Vid byggnadsmeddelanden och behörigheter måste köparen fixa detta.

Klicka på bilden för att se en större version. Visa mer

- Vi tar även hänsyn till gällande byggregler. Man måste till exempel ha två dörrar mellan toaletten och köket. Titta på två sovrummet vi blev till ett tre sovrum (bild till höger) ingår inte detta. Det är inte olagligt att bygga och ägaren av lägenheten ville inte ha det här. Vad vi vill göra om vi ska skissera detta till salu är att dra streckade linjer så att köpare kan se vilka lösningar som är möjliga, rekommenderade och lämpliga.

Extraservice

Blanka lakan samarbetar också med Huseby (kök). De levererar två alternativa köksdesign, ett finansiellt alternativ och exklusiv, med priset. (Och sedan alltid du som köper eventuellt dra nytta av ritningen, men anpassa moduler från en ännu billigare leverantör, om du önskar detta.)

De ritningar av blankt papper och Huseby är professionella inredningsritningar och visualiseringar, inte konstruktionsritningar . Har du en bra snickare kan leverera till honom, men det kan också betala för att få gjort byggplaner professionellt, om du har några tvivel.

Pris:

Undersökning och undersökning av bostäder: 1.000 kronor.

Nuvarande planlösning + förslag till alternativ lösning på bostäder mindre än 100m2: 7,500 kronor.

Nuvarande planlösning + förslag till alternativ lösning till bostäder större än 100 kvadratmeter: 9 500 kronor.

Tillägg per extra våning, original + förslag: 2.000 kr.

Tillägg för 3D-visualisering: 2.000 kr.

Nuvarande planlösningar. per. våning Kr. : 3.000, -

(Inklusive undersökning och undersökning.)

Klicka här för att se planritningar och perspektivritningar från Inviso och Blank lakan.

Klicka här för att se vad fastighetsmäklare säger om tjänsten.

Blank plåtdesign

Inviso

ADVERT

Mest populära