All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Säkrare inom EU

Många drömmer om sitt eget hem av en vacker vit sandstrand utomlands. Foto: Colourbox

->

Roger Helde på konsumentrådet rekommenderar människor att ta det bra med inköp av bostäder utomlands. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.

Om du köper ett fritidshus inom EU eller Island, har du viss försäkran om att det finns ett klagomål om handeln går fel.

- Om det råder en motsättning mellan dig och en affärsman i ett EU-land eller Island, kan konsument Europa hjälpa till, säger konsumentpolitiska direktören. , Roger Helde.

Konsument Europa ingår i ett europeiskt nätverk som ökar säkerheten vid gränsöverskridande transaktioner. Skulle du hamna i en tvist efter ett hemköp utomlands kan de hjälpa dig med klagomålet.

Även om Spanien och Sverige är de mest populära länderna för norrländska fritidshus, väljer fler och fler människor att gå vidare till mer exotiska destinationer som Brasilien och Thailand. Om du väljer att göra detsamma bör du vara extra försiktig med att försäljningen är korrekt genomförd.

- Norrmän som köper hem på ängen, utanför EU, till exempel i Turkiet, Brasilien och Thailand, lämnas till sig själva när problem uppstår, säger Helde.

Konsumentinfo:
  • Konsument Europa, Tel: 23 40 05 00, www. Konsumenteuropa. nej
  • konsumentråd, tel: 815 58 200, www. Konsumentverket. nej
  • Kredittilsynet, tel: 22 93 98 00, www. FSA. com

ADVERT

Mest populära