All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Säkrare trender i tiden

I Norge använder vi textilier på ett annat sätt än i många andra länder. Vi lever mer utspridda och behöver inte stänga av utsikten. Det är inte längre vanligt att dra ihop gardinerna mot kvällen i landet. "Men när mörkret kommer, och det kommer att ske under hösten, skulle vi vilja ha något trevligare än ett mörkt hål i väggen för att titta på. Vi använder tyger för att skapa ett humör inuti, säger Karlsen. På både kontoret och den privata marknaden ser han att vi flyttar mot att skapa en trevligare miljö som hjälper till att skapa trygghet i våra liv.

Mjukare form och många färger

Karlsen tror också att vi ska ha en färgstark tid. - Det finns många färger. Från klara rena pasteller till citron och lime och ännu mer röd, säger han. För att skapa ett varmare humör använder vi gult och orange. Karlsen avslöjar att du kan sänka rumstemperaturen med två grader utan att någon märker om du har dekorerat med mycket rött och orange. I de minimalistiska miljöer som har varit i mode har ljudproblemet varit bra. Med fler möbler och textilier hemma försvinner detta problem av sig själv.

- Strukturen i tygerna blir mjukare och vi går bort från det hårda och väldigt tätt i inredningen, berättar Karlsen och berättar om den klassiska interiörrenässansen. "Något påminner oss om 80-talet, men det var bara en variation av tidigare tider" säger han och säger fast att ingenting har hänt sedan modernismen på 70-talet. Han tycker att de flesta tycker om sin stil, och sedan följer du mode i större eller mindre grad i detaljerna. Den inre kämparen, Karlsen, är ungefär ett år efter klädseln.

Ljuschoklad

Mothen säger idag Shabby chic, men det finns flera varianter som berättar för Karlsen. "Jag tror att vi är på väg från bara slitna och vita till mycket fler blommor, både i tapeter och textilier. Shabby chic är en stil som ser både frodig och fattig ut. Vi går mot den frodiga i inredningen. Vi kommer att använda blommor, tofsar och färger för att uppdatera våra hem. Bara på väggarna är vi lite försiktiga. "Omkring 80 procent av alla tapeter finns i beige och lätta chokladfärger", säger Karlsen.

Karlsen verkar från hela Europa och säger att valen är enkel när leverantörerna är bra och relationerna är långa. - Moderna textilier kommer från Italien och Tyskland, men Schweiz levererar även högkvalitativa, högkvalitativa textilier. Tyskland och Schweiz är längst ut på ny fiber och modern design. Det engelska folket har sin styrka i de traditionella textilierna som bomull och linne med tryck, säger han.

ADVERT

Mest populära