All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Säker lekutrustning i trädgården

Det finns några grundläggande regler att följa när du installerar lekredskap i trädgården.

RKC, som inkluderar spelarställ och glidbanor, påpekar att du alltid ska montera ett spelställ enligt installationsanvisningarna. De rekommenderar också regelbundet underhåll av enheterna för att förhindra skador och olyckor.

- När du kommer ihåg att rep och leder är slitdelar. Kontrollera dessa noggrant minst två gånger om året och byt ut delar så snart du registrerar dig. Trä är ett levande material och det kommer alltid att vara igång. Därför måste du dra åt skruvar och skruvar två gånger om året.

Healthier Sandbox

Visste du att det är möjligt att köpa svanmärkta sandlåtar? Du kanske undrar varför det överhuvudtaget skulle vara nödvändigt, men enligt miljömärkning både hårdplast och behandlat trä, som sandlådor är ofta gjorda av, innehåller många skadliga ämnen.

Alvhild Hedstein: Miljömärkeschef.

- Svanmärkta sandlådor är gjorda av Thermowood. Det är ganska vanligt att Moelven har behandlat med värme och vattenånga så att den håller så länge som impregnerade trä. Moelven erbjuder sandlådor som bär Svanen, och är säker och bra val för både hälsa och miljö, säger Alvhild Hedstein, chef för miljömärkning.

leksaker för livet

Toys för användning i trädgården och sandlåda görs ofta i hårdplast, och dessa kan innehålla några skadliga ämnen. Barn måste sätta de främsta sakerna i munnen och leka också, och det är därför lämpligt att välja leksaker som inte innehåller skadliga ämnen.

Läs också:

Hur enkelt städar du järnet? 999> Stänker du dina kläder efter att du har strykat dem? Hur man rengör järnet.

-. De miljömärkta leksaker produceras i det mest miljöanpassade sätt från AZ De är varken tillsättes PVC, ftalat eller andra substanser som kan orsaka cancer eller skador genetiskt material eller fertilitet, nämnda Hedstein.

Svanmärkta leksaker erhålls från den danska tillverkaren Dantoy, som drivs av b. a. av Toys R Us och BR-leksaker.

Svanenmärkta leksaker:

Danska Dantoy-lagret är fritt från skadliga ämnen. - De har många modeller av hårda plastleksaker, som är alla bra val för dig och ditt barn. Be om svanenmärket i din playstore! Ökad efterfrågan erbjuder ökad tillgång, uppmuntrar Hedstein.

Tuff i trampolina

Studsmattor har vuxit upp som svampar i norska trädgårdar under det senaste decenniet, men inte alla är lika bra på att tänka säkerhet studsmattor. Två saker du borde ha är bra kantskydd och ett säkerhetsnät som rymmer om du ska komma in i den.

Hoppexperten varnar för att vara för många i trampolina samtidigt.

- Två personer kan ha ögonkontakt med varandra när de hoppar.Är du mer, gå inte dit. Kollisioner står för mer än hälften av trampolineskadorna. Barn under 6 år har inte en fullt utvecklad balans, de måste hoppa ensam.

Läs också:

9 tips för att välja rätt färger

Det är dags att möblera ditt hem - men du gå för neutrala väggar i vitt eller grått, eller det är dags att införa en liten blå, grön ...

Kom också ihåg att defekt säkring av trampolin kan vara dyr på lång sikt.

- Det kan finnas påståenden om andra människor, såsom granne barnen använder studsmattan och få ont och det är inte säkrad. Se till att trampolinen är väl säkrad, uppmuntrar advokat Allmänna Syvertsen vid advokatbyrån & Co.

Att bygga på lekredskap

För mer information om säkerhet i utomhus lekplatser rekommenderas NBI guide 381. 302 lekredskap. Instruktionen riktar sig till offentliga lekplatser, men informationen kan också vara användbar för dem som ska göra en lekplats eller skapa ett lekstativ hemma.

ADVERT

Mest populära