All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Regler till för att brytas

[Värderbart objekt (NAV)]

Drömhuset för vår vän var också drömhuset för en annan familj. Och därmed upplevde han en dansk live-satsningsrunda på nära håll.

Hemköparen vill inte visas med namn, men vill berätta för oss sin historia. Följande har han skrivit till oss:

"Jag fick veta hur en sådan budrunda skulle äga rum. Och det var inget fel med det: Vårt bud inklusive önskat förvärvsdatum borde läggas i ett slutet kuvert och levereras till fastigheten mäklare

Men det bör därför visat att det var förmodligen som verkligen skulle äga rum -.. och inte nödvändigtvis så det går alltid

Lätt att förstå

När mäklaren berättade oss hur processen skulle äga rum, fick vi veta att budgivningen var stängd för att förhindra att hon skulle viska några av oss i örat, vad den andra gick till stan. Och det var naturligtvis ett argument som vi trodde att det var lätt att se.

vi insåg så småningom att den andra köparen andades mäklare tungt i nacken, eftersom vi bara hade fått en timme deadline för att leverera vårt bud, som vi trodde var mycket knappt, men vi räddades på mållinjen. statusrapporten inte hade avslutats, och sålunda hade budrundan att moln några timmar.

Omsättning

En timme senare ringde vi till mäklaren för att bekräfta att vi ville bjuda. Men då ändrade damen plötsligt reglerna. För om vi tyckte att det var svårt, kunde vi också bara förenkla processen och skicka henne ett mail, sa hon.

Vi blev mer förvirrade och bad om en förklaring - som vi inte på något sätt visare var. För svaret vi fick var: Du kan också bara berätta vad du vill bjuda på via telefon nu.

Då blev förvirringen total - bara några timmar innan vi visste att budrundan borde stängas för att se till att allt var gjort smidigt. Men vi kunde inte få ett annat argument från mäklaren än det: Det skulle snart gå så fort, så om det passade oss kunde vi göra det på det enklare sättet.

Att säga så: Nu var vi också väldigt skeptiska. Varför lurades eller lurades av fastighetsmäklaren, hemförsäljaren - eller den andra anbudsgivaren? (Och skulle vi verkligen vet att det i själva verket var en annan budgivare?)

Så vi sade att vi fortfarande skulle leverera bud i ett förseglat kuvert, och man kom överens om att vi skulle träffas på hennes kontor vid halv fyra samma dag.

Inte hemma

Det skulle vara olyckligt att mäklaren igen bete sig "konstig". Före klockan sex var vi vid fastighetsdammen, men hon var inte hemma.

En av hennes kollegor berättade för henne att hon var ute i ett annat uppdrag, inte heller svarat på sin mobil just nu.

Då var bra råd dyrt. Varför ska vi se till att leverera kuvertet, eller ska vi lämna? Vi kunde inte stanna i fastighetsaffären eftersom vi var tvungna att se på en annan vy. Men om vi inte levererade kunde det innebära att vi inte kunde gå med i budrundan. (Och det ville inte vara bra - för huset vi skulle säkert ha ...)

Slutsatsen var att vi låter kuvertet liggande med en mäklare kollegor. . "

När slutet är bra ...

Ja, då Berättelsen slutar väl för vår vän - och han fick huset

MEN: Det ändrar inte att man i en köpsituation är helt i händerna på fastighetsförmedling. sälja egendom -... och att det är ingen idé att hänvisa till en eller andra regler för här är det mäklaren som sätter reglerna och du kommer att vara med, måste du spela som hon vill

ADVERT

Mest populära