All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Gummigolv som varar

Vi är i Mannheim. En stad i den tyska staten Baden-Württemberg med cirka 300 000 invånare. 1600 av dessa går till stadens största skola, "Integrated Gesamtschule Mannheim-Herzogenried".

Bara bra i 40 år

Trappan ner i foajén är täckt av en svart gummipanna med knutar eller pastiller som det kallas på språket i språket. Beläggningen har varit där sedan skolan öppnade dörrarna för över 40 år sedan, och är fortfarande lika bra. Det var därför inte nödvändigt att ändra det när skolan renoverades 2007. Planen är att trapphuset ska vara i 40 år. Minst.

Folkplattor

Den tyska gummimästaren Nora Systems vet att de levererar golv som varar. Därför fick de uppgiften att lägga 15000 kvadratmeter gummiplattor runt skolbyggnaden när den renoverades. Här ligger Noras kakel i gul, orange och mörkgrå, redo att träffa elevernas steg i evigheten.

En jätte golv

FACTORY: I Nora Systems fabrik i tyska staden Weinheim producerade gummiplattor och gummi golv till en internationell marknad. (Foto: Nora Systems) "> FACTORY: I Nora Systems fabrik i tyska staden Weinheim producerade gummiplattor och gummi golv till en internationell marknad. (Foto: Nora Systems)

Om vi ​​går några steg längre nord öster, kommer vi till staden Weinheim det är säte för Nora Systems, som levererar den hållbara gummigolv bolaget påstår sig ha 80 procents marknadsandel i Tyskland och 50 procent på världsmarknaden IFI var med när fabriken öppnade sina dörrar för det allra heligaste... själva produktionslinjen ....

Började med skosulor

Vi är i en stad i staden stor fabrik lokaliteter i rad Regional marknadschef, Angela Johe, har fått i uppdrag att rita och berätta om livet på fabriken

- det startade 1930 med tillverkning av gummisulor för skor. 20 år senare hitta ägare att de kommer att expandera verksamheten. de tycker att det är en gammal vulkaniseringsmaskin och få skjuts framåt den första gummi kakel. en bricka som skulle vara början på en industriell äventyr av sällsynt, säger hon.

TILL FUNKTIONER: Historien började med Nora Systems tillverkad gummisula för skor. (Foto Kristian Owren / ifi Uk.) "> för fötter:. historia börjar med Nora Systems producerade gummisulor för skor (. Foto Kristian Owren / ifi Com)

sammansättning hindrande

naturgummi: vid fabriken Nora Systems naturliga pressas, sträckta och skurna slutligen ett hållbart golv (Foto Nora Systems) "> naturgummi:.. vid fabriken Nora Systems är naturgummi tryck , sträckt och klippt. Slutligen blir det ett slitstarkt golv. (Foto: Nora Systems)

År 2015 handlade Nora Systems för två miljarder norska kronor. De sysselsätter cirka 1100 människor runt om i världen. Johe säger att företaget fokuserar starkt på marknader inom hälsa, utbildning och industri.

& minus; Våra golv är gjorda av en blandning av naturligt och industriellt gummi blandat med mineraler från naturliga källor. Vi använder också miljövänliga färgpigment, säger hon, pekar på en pallstapel råggummi, som snart kommer att vara tillverkad av gummiplattor och webbprodukter.

Värme och Press

Naturgummi produceras på kontrollerade plantager i Malaysia och Vietnam innan de skickas till Tyskland med båt. På fabriken i Weinheim blandas den med Noras egen mix innan den sträcker sig, pressas och skärs. I slutändan kommer gummit i gigantiska vulkaniseringsmaskiner där det behandlas med hög värme och tryck. Out kommer hållbart och elastiskt gummi golv. Vissa maskiner levererar plattor av olika storlekar. Andra maskiner levererar webbprodukter eller gummi som är formade att läggas rakt i trappor.

Stolt ambassadör

TRIVSEL: Steinar Pjaaka är Norges man i Norge. Han tror att gummi på golvet skapar välbefinnande. "Det är viktigt i vårdhem, skolor och på sjukhus", säger han. (. Foto: Robert Walmann / ifi Com) "> välfärd:.. Steinar Pjaaka är Nora make i Norge Han tror tuggummi på golvet skapar välbefinnande - Det är viktigt vårdhem, skolor och sjukhus, säger sade han (Foto: Robert Walmann / ifi com.)

Steinar Pjaaka är Nora make i Norge han tror tuggummi på golvet skapar välbefinnande

& minus; det är viktigt vårdhem, skolor och ett sjukhus eller i.... en frisörsalong där människor står hela dagen. Visst på höga klackar. ett golv av gummi avger en lätt fjädring och är bekväm att stå på. det är också viktigt i en operationssal där kirurger gillar att stå i timmar. samtidigt golven uppfyller stränga hygien och teknisk Jag är stolt över att sälja denna kvalitetsgolv i Norge, säger han.

ADVERT

Mest populära