All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Rundstjålet på vyn

<999 > Ett gift par i Oslo hade en mycket olycklig upplevelse när de skulle sälja sitt hem.

Förutsåg mäklare dem att ta bort allt värdefullt från hemmet. De tog bort lösa föremål som låg fram och kunde fresta tjuvar, men trodde inte att de också skulle städa ut lådor och skåp. Det skulle visa sig vara dyrt.

- Några veckor senare skulle vi ha ett företag och täcka ett fint bord och upptäckte att alla silvervaror var borta, säger de till DinSide.

Sängverket var inslaget i tre klassiska silver toastväskor i ett bricka i matsalen matsal. Någon hade varit oförskämd för att öppna lådan och ta med silvervaror till 40 000 kronor från showen.

Paret har begärt att både de och mäklaren ska vara anonyma för mäklarens skull, som trots denna händelse fortfarande är mycket nöjda.

Läs också: Håll utkik efter bytet i sparsamhet butiker och marknader

Den allvarligaste fallet jag har hört

Detta fall är den allvarligaste Christian Dreyer i NEF hört talas om. Foto: NEF mer

Enligt Christian Dreyer att äga fastigheter och ordförande i Association of Real Estate är inte det första fallet har han hört talas om.

- Det är sällsynt att en sådan sak inträffar, mäklare har alltid ett öga på dem som går runt, säger Dreyer till DinSide. "Det här är det grovaste fallet jag någonsin hört talas om.

Osloparet berättade för DinSide att det fanns även två mäklare närvarande när de hade en uppfattning eftersom mäklaren trodde att det kunde finnas många människor. Men det var inte tillräckligt.

Enligt Dreyer bör det vara tillräckligt att rengöra i lådor och skåp.

- Det händer ibland att det blir stulen i åsikter, men det beror till stor del att man har låta saker ligga främja alldeles för lätt tillgängliga. Det är uppenbart att när du bjuder in ett öppet hus vet du aldrig vem som kan komma, säger Dreyer och tillägger: Men det stal mycket sällan under synpunkter.

Kommer du att se? Här är fem smarta visningsverktyg

Kan de få en ersättare?

Enligt Jack Frostad i If Insurance är du täckt av försäkringarna, även om stölden har inträffat utan det fysiska genombrottet. Foto: Om Visa mer

Gifte paret undrar om de kommer att få ersättning från försäkringsbolaget. Relationen rapporteras till polisen och det rapporteras till försäkringsbolaget. De väntar på svar.

- Kan du få ersättning när de som har stulits var inbjudna och vi inte hade låst silvervaran? de undrar.

Enligt Jack Frostad, informationschef för If-försäkring, har de täckning för "stöld utan inbrott" i sin försäkring.

- Detta bör omfatta innehållet som är stulna, även om det inte har brutits, till exempel om vissa ungdomar har haft fest och har inte haft kontroll över alla gäster, men man kan riskera en reducering om man har varit extremt försumlig.

Vad det här är, kan han inte ge ett konkret svar, försäkringsbolaget ser situationen från fall till fall. - Det finns aldrig två liknande saker. Men trots allt måste gästskyddet täckas för stöld som äger rum under visning.

I If, är de medvetna om att stöld har inträffat vid visning, men det är inte ett vanligt ersättningsfall.

Den stora smartaste försäkringar

Detta bör låsa

När en olycka är ute, stulit den vanliga saker: smycken, dyra klockor, bestick, digitalkameror, bärbara tv-spel, mp3-spelare, Playstation, bärbara datorer är nyare mobiltelefoner, solglasögon, märkeskläder, pass och kontanter.

- Det här är tio i toppen och fortsätter hela tiden, säger Frostad.

Större och tyngre föremål kan stå.

inte har ett skåp i din bostad under visning, föreslår vi att du be någon du litar på om de kan lagra det för dig så länge. Annars, överväga att hyra en minisaffär för en helg.

ADVERT

Mest populära