All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Rosenträdgård på Tjøme

Tids Stugan byggdes 1951 bestod platsen huvudsakligen av stenar med mossa och tallar klamrar sig fast på klippfrakturer. Men mormor skulle så gärna vilja ha rabatter, så jorden för rabatterna vi samlat på promenader i skogen där vi repade med oss ​​lite jord i en påse och tömde den på kabinväggen. På samma sätt, när verandorna i staden tömdes, tog vi hand om jorden och förde den till stugan.

Den tiden var det en gammaldags odöd som tömdes och grävdes ner för att göra den bästa kompostjorden. Så, långsamt men säkert, mormor fick sin blomsterbädd. Det fanns fortfarande lite jord, men vi hoppade upp runt rostträet för att komma över podiet.

Farmors roseglede har först mina föräldrar och sedan jag fortsatte.

I köket har blommorna blomstrat i generationer, Louise Odier vid dörren, framför Tjømerosa och F.J. Grotendoorst.

Jag tycker att det är extra trevligt med växter som har en liten historia om hur det slutade just här. Såsom "farmor rosa", en doftande och väldigt villig ros som mormor i hans dag fick en röra av sin mormor. Det visar sig att denna rosa faktiskt kallas Tjømerosa. Ändå har vi också "Karenrosa" (Namdalsrosa) och syriner som kom från gamla Karen som bodde där tills hon dog en gång i slutet av 50-talet.

Se även:

Hur man får TV-signaler i flera rum

TV i flera rum är något som många familjer vill ha. Vi förklarar hur det görs i praktiken, både för fulla erbjudanden och enklare lösningar.

När fick mormor en låda med Revebjellefrø en flickvän - och de har verkligen levt sina liv i området är en 50 år tid, till glädje för vissa och kanske även en del frustration för andra. Men jag tycker att det är lite roligt att komma över en glödlampa flera hundra meter bort och humre lite över hur det är där.

Revebjellene har spridit sig och trivs bland roserna.

En av dagens favoritrosor var i princip min mamma mycket besviken. Det var enkelt, men hon föredrog fyllda rosor. Rosy Kudde har blivit en stor buske och den blommar från mitten av juni oavbruten fram till slutet av oktober.

Det har en mjälldoft och hjortan håller det konstigt nog också borta från det. Nu är det hennes stora favorit.

Jag älskar Austinroser, Charles Austin har stark tillväxt, vacker doft, blommar riktigt hela sommaren.

Läs också:

Höst Pursuits i trädgården

Även om dagarna är kortare och svalare, är det mycket mixtrande med utomhus.

Jag är mycket förtjust i Austin rosor och vi har p. Charles Austin, arv, Mary Rose, St. Swithun och Sir Edward Elgar (den senare var nytt förra året).

Hurdalsrosa köptes i en för liten säng när mina föräldrar inte visste hur stor det blev, så året efter var vi tvungna att flytta den till en rymligare plats.

Det finns några "måste" som ger mig bra sommar känsla från barndomen och det är New Dawn, ärt blommor och Viola Carnutta, frodades den senare nog bättre i mormors dagliga aktiviteter än nu under min regim.

St. Swithun, en vacker och villig Austinrose med utsökt doft, ommontering.

Läs också:

Smarta tips för små badrum

Även vid ett litet badrum kan skapas fjädrande uttryck med hjälp av produkter som gör rummet lekfull, läckra och inte minst är tricket för att ...

idag är det lättare att ge rosor goda odlingsförhållanden är rabatterna byggs högre kan kukompost och jord lätt köpas på garden center och det är inte att få jordsäckar som har transporterats här i skottkärra från parkeringen.

Klimatet är också mycket bra här söder om Oslofjorden, men det blåser oftast färska vilket i kombination med den gassande solen snabbt torkar ut rabatterna.

Min största utmaning är nog att jag arbetar heltid och inte har möjlighet att bo på stugan hela sommaren som mormor och senare min mamma gjorde. Så det första jag gör när jag kommer ut på fredag ​​kväll är att vatten (vi samlar regnvatten i fat på väggen).

Annars har jag fokuserat på självuppvärmningslådor och burkar på terrassen.

Rosy Cushion ser fram emot blommarrangemang och berusande doft från juni till slutet av oktober.

MIN BÄSTA TIPS

  • Skapa din egen kompost.
  • Gödsa väl.
  • Vatten noggrant vid behov.
  • Använd krossade fleråriga och andra örter som markskydd.
  • Självpannande krukor och lådor.

På nästa sida kan du se fler bilder från Lisbeths vackra rosenträdgård.

#br

Froska växthusar på terrassen, självrengöringsboxar är saken.

F J Grootendorst är hård och mycket rikblomstrande. Många långa och skarpa taggar, så hästen håller sig borta från detta.

Hurdalsrosa är nu en vacker rosett som blommar intensivt i några veckor i juni / juli.

"Karenrosa" eller Namdalsrosa, vars namn faktiskt kallas blommar en vecka i juni.

Leonardo da Vinci, vacker och villig.

Louise Odier, vacker doft och stora välsorterade blommor.

Revebjellene har spridit sig och trivs här med Tjømerosa och F. J. Grotendorst.

Romanze, stora, vackra och doftande blommor. Vackert lövverk.

Sir Edward Elgar, en mycket rik blomstrande Austinrose, remontering och vacker doft.

St. Swithun, en vacker och villig Austinrose med utsökt doft, ommontering.

ADVERT

Mest populära