All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Rosekalender

januari till mars:
Trash snö över rosen. Lägg en musikalisk gåva om det är en musikalisk seger. Tungt snöfall och folkmassa som sänker kan bryta grenarna på rosor med överhängande tillväxt. I slutet av mars kan beskärning ske i de mildaste klimatzonerna i landet.
april:
Skörda och befrukta rosen. Möjlig förebyggande sprutning. I slutet av månaden är det dags att plantera nya rosor.
Maj:
Vårt arbete, som nämnts för april, är nu relevant för Central Norge. Ta ett gräs rent innan buskarna fastnar. Då sparar du mycket arbete senare. Eventuellt omslag med bark omedelbart efteråt.
juni:

Plantering och annat vårarbete i maj / juni för norra delar. Rosor i trädgårdscentren är nu väl på gång. Rosorna kan skadas av sen natt frost i de norra delarna av ny plantage. Täck dem med papperspåsar eller flera halmslag. I södra delar av landet är det dags att klyva toppen av nya skott på växter med för få skott för att få bättre förgrening.

Krukor i växthus eller fönsterkarmar luftas och adheres till utomhusklimatet gradvis. Nu är det dags att njuta av de tidigaste buskarna som blommar mot Sankt Hans i de milda klimatzonerna.
Juli:
Nu kommer stjälkar och bunter av ros och blommande blommor blomma. men du kan behöva dela din roseltätning med leaflea. Sprängmedel används för hårda attacker. Slitna av löner. Föryngrade rosor kan behöva ett näringstillskott. En profylaktisk spray mot en röra och en snabb åtgärd mot ogräs innan du går på semester.
August - September:
Tid används främst för att njuta av rosen, skära dem dåsig på morgonen och njut av lukten på tysta och varma kvällar. Klipp av bleka blommor. Tillsammans med de 2-3 toppbladarna i början av augusti, i de nedre zonerna, kan blommorna stimulera efterklang utöver sensommaren. Kom ihåg att vattna om det är torrt. Det kan vara en bra idé att titta på beröm av vänner och grannar eller i offentliga lokaler för att leta efter nya och intressanta sorter.
Oktober:
Hösten kan fortfarande presentera vackra rosenblommor, ofta i djupare färger än under högsommaren. Nu är det en topptid för många bussar. Potteroser som har lagts ner i trädgården bör komma in efter de första frysningsnäten i de nordligaste delarna av landet.
November:
Så det är dags för vintersäck och gödselmedel med kompost.
December:
Skräp snö över rosen när du är ute med snölådan, men inte förrän den är fryst på ett par inches av tele. Isolerande snö över tonad mark leder lätt till mögel på rosgrenarna.

Läs också:

Så dina egna växter

Drömmer du om färgglada sommarblommor, läckra grönsaker och doftande örter till sommar? Att plantera dina egna växter är roligt och lättare än dig ...

ADVERT

Mest populära