All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Ropa på sommaren

Gå med i en ljus och välkomnande trädgård som nyligen såg ganska annorlunda ut. Ursprungligen hade det täckt utomhusutrymme, som är öppet för trädgården, oöverträffade tak och gulfärgade väggar och trämöbler. Men mer ljus var önskat i det mycket använda rummet, och vägen var kort för mjölkost och några bröt vit färg. I nya, ljusa vita nyanser idag har väggar och tak blivit en ljus och känslig ram runt den färdiga dekorerade sittgrupp.

Textilier i kontrastmönster och färger skapar liv och trivsel runt bordet. På golvet mjuka sisepieces på det hårda skiffergolvet. I fönstret hänger en halmbensin som kyler solen genom dagen.

Tennplattan framför någonting i trädgården är det långsträckta bordet med järnunderlägg, speciellt beställt av smed, toppad med en tallrik täckt med picky utvalda sandfärgade keramiska plattor.

Detaljer

Längs väggen kör en enkel soffa i en vinkel. Den har behållit sin gamla sittkudde i ett kraftigt, blått randigt bomullstyg, men har prydts och förnyats med ett robust skor. Den hemgjorda omslaget är bekvämt fäst med en kardborrband under sätet. Blomkuddar och andra röda detaljer tar upp huvudfärgen på huset, som också syns på balkar vid hagestu entré. Över stolarna är mjuka filtar redo att användas. När det inte längre värmer ull, upphängs värmeelementen i taket. Så här förlänger du säsongen några bra veckor i varje ände.

Några favoritartiklar har flyttats inifrån och dekorera i det nya vardagsrummet. Över bordet hänger en vacker gammal ljuskrona i smidesjärn, och på väggen finns en iögonfallande stor kudde av elfenben. På golvet finns sommarplantor i gamla burkar i blått och vitt.

Den norska sommaren är kort, men med god planering och anpassning kan den njutas full från morgon till kväll. Vi vet om en familj som har förstått detta. De har just målade trädgårdsrummet vita och gav det en riktig ansiktslyftning. Nu väntar de bara på att livet ska flyttas ut ...

ADVERT

Mest populära