All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Rum att växa i

här den lilla ska spela och sova och känna att rummet är på plats. Både inredning och färgval hjälper till att skapa välbefinnande och harmoni. Kuddar på golvet, mjuka mattor, färgglada textilier och utrymme för att hänga ut ritningar och fotografier är några nyckelord.

Fredriks blå lagune

- Rummet som var tänkt att vara Fredriks barnrum var mörkt och ledsamt. Men jag klättrade vid det fina fönstret med utsikt över en mer tilltalande trädgård. Jag såg potentialen i det här rummet, men här måste man hjälpa ljuset genom att förnya golvet och måla väggarna i en mycket lättare nyans, säger Siv. Följaktligen lades nya tallgolv, som blev vitkalkade. Konstverket, taket och fönstret var vitmålat och garderoben målades ljusblå. Väggarna fick ett originellt och spännande uttryck. De var målade med horisontella ränder i olika nyanser av aqua och blå, och remsorna har olika bredder. Eftersom väggarna var av en vägg var det svårt att hänga bilder och ritningar. Detta löste den interna konsulten genom att installera longitudinella listor i mitten av väggen, i två höjder med 30 centimeter intervall. Här kan Fredrik rita ritningar, kläder och bilder, och när han växer upp kan han ta bort listan och väggen är så full.

Det vackra fönstret hade en garvad bomullsgardin som sys på ett enkelt men genialt sätt. Gardinduken sys med samma längd och bredd som dimensionerna som fönstret och rullas sedan upp på en rundsticka. Rullen är fäst med slipsrem i varje ände och gardinen monteras på fönsterkanalen med kardborreband. Detta är en mycket billigare lösning än lyftridån. En ljust rullgardin ger den nödvändiga blandningen när en liten man ska sova.

ADVERT

Mest populära