All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Plats för lek

Siv Amundsen-Lack jobb även som en inredningsarkitekt och hade tillsammans med tvillingarna på tio år en klar uppfattning om vad de behövde i källare. - Vi har en öppen lösning på bottenvåningen och ville ha ett rum där barnen kunde ha vänner, spela eller titta på TV utan att behöva sitta på våra föräldrar. Samtidigt var det viktigt att rummet var ljusa och små "källarliknande", så att de inte känner att de förvisas till källaren, sade hon.

Lösningen blev ett multimedia- och spelrum med mjuk matta, massor av kuddar och praktiska förvaringsmöbler. - Det finns inga möbler i rummet. Det skulle fylla upp utrymmet. Istället är mattan så mjuk och bekväm att de kan sitta på golvet, och alla kuddar ger en flexibel skål, säger hon. Mattan är i en ny och färgstark turkos, men eftersom huvudfärgen ges mycket utrymme är det övergripande intrycket fortfarande lugnt.

Slutfört färgschema

I rummet var det före en gammal eldstad som gav lite värme. Detta ersattes med en modern vedeldad spis som snabbt värmer upp hela källarvåningen. Den gamla höjden behölls, men var nu belagd med kakel som matchar golvet. Eftersom kakel och mattor är av samma färg fungerar golvytan helt utan att det blir en plattform. Eftersom höjden var något mindre än gällande bestämmelser om icke brännbart material valde de att lägga till en dekorativ stålkant runt höjden. Samma turkosfärg från mattan och plattorna togs också upp i dörren, som målades i tre olika färger på båda sidor.

Helt med korridoren

Golvet i korridoren var av gul furu och trappan var svår och mörk.

- Egentligen var det barnen som ville mattan på trappan, och jag tyckte det var en chans att skapa en helhet med källarrummet. Nu betonar inte trappan att det här är en källare, och det är mjukt och trevligt att gå in, säger Siv.

Förutom de estetiska fördelarna med att ha en matta i trappan finns det också en säkerhet i förhållande till hösten. Mattan limmade inte, men i stället fästs med ett enkelt och effektivt specialband. Hallen hade knappast tillgång till dagslys, så för att tända upp hade det gamla tallgolvet en rund ljusgrå färg. Observera att den grå färgen på golvet är densamma som spegelns färg till dörren!

Fast med kardborreband

Det finns flera sätt att fästa fast matta på golvet. Velcro Function Tape, som användes i denna källare, är en av de nyaste och enklaste metoderna. Kranen är Ecofix och har lim på ena sidan medan det finns en typ av kardborreband på andra sidan. Klisterdelen är fäst på substratet, textilbaksidan spåras ner i spåren och mattan gjutas som gjuten.

- Fördelen är att du enkelt kan ta bort mattan för att rengöra den eller om nödvändigt ändra den om du vill ha en annan färg.Denna möjlighet finns inte på samma sätt om mattan hade limts, säger Thomas Noreng Aar från INTAG J. Sveen, men betonar att normal textilstöd inte ska lösas och fästas för ofta. Om så är fallet kan du beställa en speciell baksida för mattan.

False fönster

var det viktigt att förstärka intrycket av att detta inte är en källare, och det var därför beslutat att skapa en falsk fönster på väggen som ger en optisk illusion av dagsljus. Väggen byggdes runt 10 cm, och LED-lampa infördes med RGB-lampor på baksidan av en rund tallrik i frostat glas. Detta ansluter till en drivrutin och fjärrkontroll som tillåter & rdquo; fönster & rdquo; kan lysa i över en miljon färgkombinationer.

ADVERT

Mest populära