All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Romerska bad

Roman bad kultur har i årtusenden varit en inspirationskälla för många lyxigt badrum, och det finns indikationer på att de gamla romarna känner för vattnet och den stora betydelsen av omgivningen av välbefinnande, fortfarande påverkar inredningen i moderna badrum.

Höganäs lanserar två helt serier, inspirerade av den nuvarande spa trend, som romarna uppfann och att de stora internationella lyxhotell och spa i många år har lockat gäster.

Den första plattan serie som kallas Caracalla efter stor romersk badanläggning som kejsaren Caracalla började byggandet av detta år 212. Bakom kejserliga namn döljer ett antal eleganta keramiska plattor med en antiktk utseende av granit och marmor i stora samordnade nyanser matt vit , ljusgrå, rosa och antracit.

Plattorna kompletteras med ett urval av mönstrade eller singelfärgade gränser av varierande längd, bredd och tjocklek. Här kan du också välja mellan enkla grafiska mönster och fler dekorationsdekorationer. Stukklignende listor som mycket origin kan användas för utformning av speglar, eller fungera som en elegant efterbehandling av kakel väggen, slutföra en illusion av en verklig romerska badet.

Det antika utseendet kännetecknar även Venise-flingorna, vilket är det italienska namnet på fertilitetsgudinnan Venus. Kakelplattan har färg och yta som solfylld sandsten och finns både med och utan struktur.

ADVERT

Mest populära