All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Rolls Royce eller Mini?

Det finns givetvis en minsta gräns för vad arbetet kan kosta, men över det kan det finnas flera prisklasser.

Se exemplet med prisförslag här.

Estetisk klass

Ofta kallas denna "estetiska klass" av hantverkare när man beskriver arbetet mot professionella kunder. Därefter beskrivs ofta hur många gånger det ska gnistras och målas. Det finns en skillnad mellan det nödvändiga grundläggande arbetet och det grundläggande arbetet som behövs för att ge den ultimata finishen. Det vet professionella köpare, och du borde vara medveten om det.

Mellan professionella skådespelare finns det en rutin att bestämma huruvida man ska kolla spotlights, hälso parker och så vidare. De har även egna koder i en norsk standard som beskriver detta. Men du borde inte tänka på det. Du bör koncentrera dig på att förklara hantverkaren hur du vill att den ska se ut när arbetet är klart. Var noga med att vara klar. Då måste det vara hantverkarens bedömning av hur man når det önskade resultatet.

Om du är i tvivel om du har råd att göra vad du vill göra, börja då lite försiktigt. Vad har du gjort? När du frågar hantverket till ett pris kan du försöka beskriva vad du tycker är det minsta du vill få gjort. Få ett pris på det. Då kan du be hantverket att lägga till ytterligare priser för de andra önskemål som du har så att du enkelt kan välja omfattningen av ditt arbete. Då kan det vara som att välja från en à la carte-meny.

Ofta stöter du på saker som pågår. Det är naturligtvis inget fel med att fråga om ett pris på arbete som inte inkluderades i det första erbjudandet, men arbetet kan vara dyrare än det var i planerna från början.

ADVERT

Mest populära