All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Rulla ut det gröna gräset

-> Mose är mjuk och bra att ha på sig, men helst vill du ha gräs i gräsmattan. På en halv dag kan du få en bra gräsmatta om du väljer att rulla ut det. Men det kräver viss förberedelse.

- Behandla jorden på samma sätt som du borde, Gertrud Hermelin tips om Hermelin gräsmattor. - Se till att jorden är fri från ogräs, annars växer den upp genom den nya gräsmattan.

Gör så här:

Vill du att din gräs att växa och frodas, det är där du ska lägga ner arbetet. Kontrollera vilken typ av jord gräsmattan har spridit på - sandig mark eller hedmark. Detta kommer att påverka vilken mark som planterar gräset i hemmet i din trädgård.

Läs också:

Bygg en bakugn i trädgården

En bakugn i trädgården där man kan grilla din egen doftande, gyllenbrun och krispig bröd. Vad är mer frestande?

En bra bas för den nya gräsmattan är en fin matjord som rötter enkelt få stick i.

Vid beställning jord, det kommer ofta som en stor belastning som levereras med lastbil. För att få det bästa resultatet, lönar det sig att dela landet utanför webbplatsen.

Gör ytan helt jämn. Använd först en spricka, sedan en tår. Ta bort grova jordklumpar och rötter. Trumma ytan. Om det finns en liten gräsmatta kan den stämplas. Har du en stor gräsmatta, gör ett trumarbete. Gör allt som görs innan gräset levereras. Jorda sedan jorden.

Läs också:

Bygga ett trädgårdsrum

Vad bör du tänka på att bygga en trädgård eller vinterträdgård?

Gräs är färskt. När gräsmattan levereras måste den rullas ut inom en dag. Börja med att rulla längs kanter, rabatter och häckar.

Börja på en rak kant. Var försiktig med att trycka ihop lederna. Sammanfattningsvis måste du räkna med lite pussarbete. En stor och skarp kniv är ett användbart hjälpmedel i det sammanhanget. En spade kan göra kanterna lite hakiga, medan kniven bidrar till ett optimalt slutresultat.

Läs också:

Romantisk nostalgi med pelargoner

Romantisk nostalgi efterfrågas som aldrig förr, och pelargoner är växt som gör hela skillnaden.

När allt är på plats, bara luta dig tillbaka och beundra arbetet. Och till vatten, vatten, vatten!

Vänta ett par tre veckor innan du blåser för att sparka för första fotbollsmatchen. Det finns dock inga problem med att gå på gräsmattan före den tiden. Var alltid försiktig med vatten. När gräset har nått en höjd av åtta centimeter är det dags att klippa det men klippa inte mer än en tredjedel av längden första gången.

Bra att veta

Bästa tiden att rulla ut en gräsmatta är i april, maj och från slutet av augusti till oktober. Det bör helst inte vara frostgarn för första gången. Fördelen med att lägga gräsmattan på hösten är att det finns högre luftfuktighet i luft och jord.Då är gräset lättare att växa in i. Kostnaden för gräset är 25-35 kronor per kvadratmeter, plus fraktkostnader. Vänligen kontakta flera leverantörer för att jämföra priser och leveransvillkor.

ADVERT

Mest populära