All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Rulla ut filtarna!

Mysiga mattor är tillbaka i mode och utbudet av goda mattor har aldrig varit större! Det finns många fördelar med massiv mattor och en av dem är att de är väldigt lätta att lägga till!

- Trenden med fasta mattor har spridit sig över stora delar av Europa. Människor är trötta på den svala, färglösa minimalismen och vill känna sig högre och mer hemtrevlig, säger Henning Scheele på Interiragrainer.

Mattan kan antingen limas på golvet eller fästas med kardborreband (band med kardborreband på baksidan). Fördelen med kardborrebandet är att mattan lätt kan avlägsnas utan att golvet eller mattan blir smutsigt med lim. Velcro är således ett mer miljövänligt alternativ.

Underlaget måste vara jämnt, stabilt, rent och torrt. Eventuellt vax eller polish måste avlägsnas med en polermedel.

Ta ut mattan på golvet.

Gör ett snitt i mattan på utsidan av hörnen så att mattan täcker golvytan.

Ta tag i matta på golvet genom att skära av alltför mycket matta. Detta gör det lättare att arbeta med. Fin passform görs senare.

Vi limer först halvan av mattan, sedan den andra. Ta matta på sidan och applicera limet jämnt på golvet med en limspray.

Ta matta tillbaka över limet och järnbrunnen på plats. Upprepa behandlingen för den andra halvan av matta.

Använd en skarp kniv och skär mattan mot listan / väggen och i hörnen.

Mattan är lagd och den är redo för notering.

NB Stora rum kräver fler filtar som måste skötas. Avsluta lederna så att de inte är ruffiga och om mattan har mönster, måste längderna anpassas till varandra (så mönstret blir jämnt). Och se till att mattan på filtarna läggs på samma sätt för att undvika färgskillnader.

ADVERT

Mest populära