All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Gunga möbeldesign till Norge

"Fler och fler människor vill investera i objekt som de kan använda, som inte bara är för dekoration. Amanda Levet, arkitekt"

- Ser ut som om du är in för en helvete, säger den brittiska black cab driveren.

- Hej? vi säger.

Vi är på möbelmässan i London och ska titta på ett nytt bord.

Det har varit en lång dag.

Vi sitter i en typisk London-taxi på väg till något som känns (och kanske till och med) veckan och två veckor i möteslanseringen. Ett bord tills nu väntar hotellrummet.

Kejsarens nya kläder: Jasper Morrisons "Crate" skapat stor furore när den släpptes 2006. Är det möjligt att uppfinna hjulet igen? Kan du sälja en trälåda för drygt tusen dollar, bara för att en vingårds logotyp har ersatts med Established & Sons? Foto: Tillverkaren mer

fötter brinner, benen är ömma, fungerar din rygg - och näthinnan segel stapling stolar och nya soffor tidigare, som om det vore fåren hoppa över ett staket.

Vi har sett möbler i utställningshallar, varuhus, butiker - ja vi har till och med släppts ut i möbelavdelningen i frihetsvaruhuset i hjärtat av London. Stolar har presenterats, designers presenteras, bubblor och fingermat distribueras. Men även ett par svartklädda ungdomar klär sig på Armani Casa blekna, jämfört med vad som möter oss när vi är trötta och trött snubblar ut ur taxi.

En helluvaparty det är. Vi hälsas av brittiska paparazzi och ett blink av regn en Oscar-ceremoni värdig. Vad är vad händer?

är den hetaste nyheten på världen och den brittiska designscenen. Den är den brittiska möbelproducenten Established & Sons. Och nu, ett och ett halvt år efter den här journalisten kom århundradets hall, kommer möblerna till Norge.

Se bilder av möblerna här

Framgångsberättelse

Morrisons Crate utökades i år, nu kommer ett sängbord och säng som matchar lådan. Richard Wood och Sebastian Wrong's WrongWood-serien är inte helt annorlunda i de grundläggande formerna, men här är träets färger och struktur extremt. Foto: Nora Aartun Foto: Nora Aartun mer

British möbler från Established & Sons har varit en odelad framgång eftersom de lanseras med pompa och ståt på möbelmässan i Milano 2005. Ett halvt års tid Senare vid London Design Week var flera tusen personer inbjudna till portpartiet i hip Shoreditch. Följande år var gästlistan mer selektiv och paparazzien stod metert utanför rummet. Inte konstigt, med både Sir Paul och Bono på gästlistan. Förutom allt som kan krypa och gå design royalty . Och resultatet var ahelluvaparty .

Det är kanske inte så konstigt när en av grundarna är Alasdhair Willis.Kanske mest känd som utgivaren bakom världens mest kända designbibel, Bakgrund, och som modedesigner och kändisdotter Stella McCartneys bättre hälft.

"Om vi ​​ska kunna konkurrera på den internationella arenan, måste vi vara lika magnifik som italienarna och lika effektivt som tyskarna. Vi kan inte sitta blygsamt i ett hörn. Sebastian Wrong"

Willis slagit sig ihop med några av Storbritanniens stora namnen i möbeldesign - Mark Holmes, Sebastian Wrong, Tamara Caspersz och Angad Paul, VD för Caparo Group - och gav en blandning av världens mest kända och unga blivande designers nästan gratis hand.

Därav namnet Established & Sons , den etablerade och sönerna.

- Vi har definitivt riktat oss högt, Fel sa till British Vogue i höst. "Ska vi konkurrera på en internationell arena, måste vi vara lika stora som italienarna och lika effektiva som tyskarna. Vi kan inte sitta blygsamt i ett hörn.

Till Oslo

Som den första norska återförsäljaren tar Euklides i Oslo in de brittiska designmöblerna.

- Established & Sons har några av de bästa killarna i laget, både internt och de som prenumererar på dem, säger Nikolai A. Handeland i Euklides till DinSide. nr.

- Det är verkligen en av de mest intressanta och innovativa europeiska producenterna.

Se bilder på möbler här

två samlingar - två prisklasser

Amanda Levet är delägare i Future Systems och en av stjärn arkitekter som har utformats för etablerade & Sons. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg mer

möbler från Established & Sons kan delas in i två kategorier; Produktion och begränsad upplaga. Vi har tidigare skrivit om den starka arkitekten Zaha Hadids Aqua, matbordet för 250 000 kronor.

Möblerna med begränsad upplaga ligger i gränslandskonst / design, och är avsedda som samlarobjekt för dem som vill investera i design, i linje med konst.

- Allt fler vill investera i saker som de också kan använda, som inte bara är dekorativa, säger Amanda Levete till DinSide. nej, när vi träffade henne under London Design Week i höst. Levete är arkitekt och partner i Future Systems och har utformat för flera av företagets samlingar.

I år visade de inga nya produkter, men de hade fått ett antal av sina befintliga möbler snidade i karrarmarmor. Dessa visades i ett stort lager, som ligger flera meter höga pålar eller piedestaler med titeln Established & Sons Elevating Design . Ingen av möblerna, eller konstverket om du vill, var till salu.

Lokal makt

Alexander Tayolrs fälllampa är en av Established & Sons bästsäljare. Lampan kommer i svart, vit och gul och kostar 70 pund, ca 800 pund, i Storbritannien. Foto: David Sykes Visa mer

Förutom att investera i brittisk design, produceras alla möbler i Storbritannien. En av partnerna i företaget, Angad Paul, är VD för Caparo Group, ett brittiskt företag som tillverkar högteknologiska stål- och aluminiumprodukter. Dessutom har de funnit bra lokala företag som specialiserat sig på olika produktionsmetoder.

Detta återspeglas också i priset, vilket är långt över de Kina-producerade löpande bandet priser. Men det verkar inte skrämma bort kunderna. Etablerad & Sons har nu distributörer i över femtio länder och ett par hundra order på Fold lampan Alexander Taylor, som är i Moma permanent samling.

Se bilder på möbler här

möbler från etablerade & sons som väntar på våren. Om du bor långt bort, kan du njuta av att Euklides har en mycket väl fungerande webbutik, så hemvist inget hinder.

Läs mer på sina egna sidor: Etablerad & Sons

Läs mer:
  1. skulle göra livet vackra
  2. Gigantisk konstruktion maraton i London
  3. Design med bra samvete
  4. Mess är i rutan

ADVERT

Mest populära