All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Robust golv i de grova zoner

Långt ifrån alla typer av golv är lika väl lämpade för rum där inne och utanför möts, eller där vi spiller mat och vatten och kanske förlorar en kniv eller en tallrik. I köket och vid ytterdörren krävs extra robust golv.

Välj rätt golv

Alla golvmaterial är bra för sin föredragna användning. Men alla golv passar inte överallt. Kök och entré är de två rummen i hemmet som utsätts för störst slitage, och golvet bör därför vara robust och klara av fläckar.

Många val

Golvet ska vara enkelt att hålla rent och bra att stå och fortsätta. Med detta sagt är valen fortfarande stora: kakel och beläggningar av gummi och vinyl kommer alltid att fungera bra i dessa rum också. I andra golvmaterial, såsom parkett och laminat, såväl som varianter av linoleum, vinyl kork där det övre arket limmas på ett trä eller trä-fiber, är vissa försiktighetsåtgärder vidtas med avseende på fukt stress.

Ta bort vatten

Det betyder att golvet och köket ska skydda golvet mot fukt. Använd skrapa en dörrmatta med en stel bas inne, inte sätta våta skor på golvet, hänga våta rockar och torka upp droppar och spill så att vätskor inte kvar på ytan. Om du också vill ha parkettgolv i entré eller i köket är det extra viktigt att välja ett av de mer hållbara och stabila trägolv.

Lätt att bära och hållbart

Att välja ett målat golv snarare än en oljebehandlad kommer att minska behovet av regelbundet underhåll. Undvik mjuka skogar som björk och körsbär, om du inte väljer en så kallad tunn parkett eller finérspår. Det här är gjord av en hård HDF-kärna och är inte gjord av plywood, eftersom många av de gemensamma parkettgolven består av. Golv med HDF-kärna är också gjorda med linoleum, vinyl och kork på toppen, under en tätningsbehandling som gör golvet lätt och hållbart.

extra slitstark yta

Laminatgolv kan motstå det mesta av vad en aktiv familj utsätter golvet, och ett laminat av god kvalitet har både en stark och fukt säker kärna och en mycket slitstark yta. Välj ett laminat med silikonförstärkt och vattenavvisande leder, vilket minimerar risken för att materialet sväller om de blir våta.

Hitta din stil!

Vissa golvmaterial har inbyggd stötdämpning, vilket gör cocktailen en bekväm upplevelse för ryggen och benen! Detta gäller till exempel alla varianter med kork på baksidan, vinylhus och gummibeläggningar. Sådana mjuka golv dämpar också ljudet från rummet. Men det betyder inte att golvet uppfyller ett antal tuffa tekniska krav: du måste vara som golvet, det passar hus- och rymdarkitekturen och inredningen i huset. Oavsett vilken stil du följer och vilka färger du gillar kan du få ett bra golv.Utbudet av olika mönster och uttryck är enormt.

ADVERT

Mest populära