All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Robotgräsklippare - Din lilla assistent i trädgården

En robotklippare är din auto trädgårdsmästare som alltid ser till att du har en välskörd gräsmatta. Priset på en robotklippare bestäms av den mängd gräsmatta du har.

- Om du har en normalt stor gräsmatta på cirka 500 kvm, kostar en robåttermaskin cirka 12 000 och uppåt, säger Birger Hagen på Grønvold Maskinservice AS.

Han rekommenderar att man köper ett av de kända varumärkena. Han uppskattar också de flesta maskiner från Husqvarna som heter Automower.

Populär med Robot Mower

Det är ingen tvekan om att robotklippare har kommit att bli.

- Robotgräsklipparen är väldigt populär idag och vi har stort tryck. Flera av våra kunder köper en till trädgården och en till hytten, säger han.

Läs också:

Så växer sparrisen själv

Asparagus är lätt att växa själv. Om du får bra växter kan du skörda självkultiverad sparris efter ett år.

Det är inte ovanligt att folk namnger och gärna dekorerar sina nya digitala gräsklipprobotar genom att lägga ögonen på.

- När du får en robotklippare i trädgården är du välkommen att titta på den, säger Hagen.

Säker - även med barn

Om gräsklipparen lyfts upp, till exempel av ett barn, stängs den av. Trädgården upplever inte att djur skrämmas av den.

- Jag har tre hundar, och de går till en annan plats när roboten trimmer gräset, säger han.

Robotarna är inte särskilt utsatta för stöld, eftersom de flesta är utrustade med larm och koder.

Läs också:

Bygga en trellis - steg för steg

Karin Almström från "Home Fans" visar hur man snabbt och enkelt kan bygga en trädgaller.

Enkelt att ställa in

Det första du gör när du köper en robotar är att sätta en kabel runt din tomt. Kabeln definierar gräsklipparens gräns. När du installerar anger du också hur ofta gräsklipparen kommer att klippa gräset. Sedan sitta bara i stolen.

- Du bör ge gräsklipparen en vilodag mellan varje klipp. Om du låt det klippa 2-3 gånger i veckan, kommer du alltid ha en välsköttsgrävare, säger Hagen.

Han uppskattar att det tar 2-3 timmar per klipp om din gräsmatta är cirka 500 kvm. När gräsmattan har klippts vävs den tillbaka till laddstationen i väntan på nästa uppdrag.

Det är bäst att låta gräsklipparen klippa gräsmattan på kvällarna eller på natten. Du behöver inte oroa dig för att förstöra din grannas sömns sömn, eftersom robotklipparna gör lite buller.

Lågt underhåll

Robotskrapan är en dator och du bör inte "munch" på den själv. Servicen på en robotklippare innebär ofta att man uppgraderar robotar, och det är något som en tekniker behöver göra.

Efter varje säsong ska du byta blad - det här är inte heller en stor kostnad, men det är klokt att göra detta samtidigt som du har andra tjänster på den.

Läs också:

Därför bör du inte beskära träd och buskar i regnet

kan du bara fina grödor buskar och träd i höst, men du måste göra det när det är torrt väder.

Robotskärare löper på batteri och varar i två till fem år, kanske längre. Enligt Birger Hagen på Grønvold Maskinservice AS kostar ett batteri cirka 400 kr.

Styr gräsklipparen med iPhone

Robotskärare gräver mer och mer avancerade - inklusive automatiska gräsklippare som du kan styra via din iPhone eller iPad.

Husqvarna som ett lager Automower har utvecklat sin egen iPhone app, som låter dig programmera, styra och följa din robotgräsklippare.

Appen arbetar med alla Automower med GPS-enhet. För att appen ska fungera måste du ha ett SIM-kort installerat inne i robotarklipparen.

Mer information om My Automover finns på Husqvarnas hemsida.

6 utvalda robotgräsklippare:

Husqvarna Automower 230 ACX

Denna automatiska gräsklipparen från Husqvarna lämplig för gräsmattor upp till 3000 kvadratmeter. Automower® 230 ACX är utrustad med ett uppgraderat inbrottslarm och bakgrundsbelyst tangentbord och display.

För att hantera större gräsmattor eller mer komplexa områden, är den utrustad med en mer avancerad installationspaket än de andra modellerna. Finns i olika färger.

Mer information om www. Husqvarna. ingen

Ambrogio Line 200 Robotklippare

Ambrogio LINE 2000 är en helautomatisk gräsklippare. Den rör sig fritt inom ett område som är avgränsat av en kant. Den stiger upp automatiskt och skärs tills hela gräsmattan är klar.

L-200 är lämplig för alla trädgårdar upp till 3500 kvadratmeter. Robotklipparen rör sig slumpmässigt runt gräsmattan, och när den möter ett hinder eller kanterna ändrar den riktningen.

Mer information om www. ambrogio. nej

Torkare Blitz X

Den bärbara robotarklipparen. Med ZGS-sensorer känner man igen kanterna på området som ska klippas även utan kantkablar. Modellen är konstruerad för gräsmattor upp till 400 kvadratmeter och hanterar sluttningar upp till 50%.

Låg vikt (7, 9 kg inkl. Batterier) gör det enkelt att flytta. Säkerhetsgivare blockerar knivarna om de lyfts från marken.

Mer information om www. bye. com

Stiga Autoclip 145 4WD

våren 2012, kommer Stiga lanserar ett sortiment av sex robotgräsklippare på den norska marknaden under namnet Autoclip.

Stiga AUTOCLIP 145 4WD kan detektera och undvika hinder (staket, häckar, träd, etc ..) Via sensorer detekterar Stiga Autoclip 145 4WD och vänder bort från hinder (såsom staket, häckar, träd, sten emplacements etc.)

När gräset slutar slutligen, ändrar riktning och fortsätter att fungera i ett uppenbart slumpmässigt mönster. Tack vare permanent 4-hjulsdrift (via dubbeldrivna motorer) och brett, välmönstrade däck, hanterar Stiga AUTOCLIP 145 50% (27 °) sluttningar.

Mer information om www. Stiga. nej

Viking MI 322

MI 322 C skär med 20 cm skärbredd utan problem, mindre gräsmattor, manövrerar säkert runt hinderet och återkommer vid behov till laddstationen.

Önskat klippområde är mycket enkelt att ställa in. Gräset finhackas under skärning. Det återvinns och ger näring och fukt till gräsmattan och marken.

Mer information om www. stihl. nej

Robomow RL2000

Robomow® RL2000 trimmer gräset helt av sig själv. Allt du behöver göra är att ställa in ett veckoprogram.

Den lämnar basstationen till inställt datum och tid. Efter varje insättning kommer Robomow® återgå till basstationen för att ladda till nästa planerade insättning.

Mer information om www. Robomow. com

ADVERT

Mest populära