All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Robotgräsklippare gör trädgården enklare

Robot Cutters är för alla en lika bra presentförpackning som robot dammsugare är för dem som inte är så förtjusta av att drunkna runt dammsugaren.

En robotar är tidskrävande, tyst och miljövänlig, eftersom de är elektriskt drivna och drivna med batteri. Du kan befrukta mer eftersom du inte behöver klippa gräset själv två till tre gånger i veckan - Robotskäraren klipp så ofta du vill.

Självgående?

De enklaste robotklipparna ställer ut dig när du ska klippa och ladda dem när du är klar. De mer avancerade robotklipparna är helt självdrivna - de slickar till och med ut ur laddstationen när de ska klippa och du hittar dem på plats när de är färdiga.

Skärningen görs genom att knivarna roterar med en mycket högre hastighet än en vanlig klipper. Det ger små gräs begravda mellan gräsrötterna. Där ruttnar de och fungerar som gödningsmedel. Backar och kanter bör inte vara ett problem för de flesta klippor, men fråga återförsäljaren om den typ som passar din trädgård.

Förberedelse

Du sparar tid på gräsklippning, men det är först när du är klar med behandlingen. Du måste lägga en kabel längs gräsmattans yttre kanter. Kablarna är anslutna till en sändare. Kabeln känns igen av klipparen och säkerställer att den ligger inom. De mer avancerade robotskärarna kan programmeras för att skära fler gräsmattor.

Läs också:

Innan du klippar klipparen

Här är 7 saker att göra innan du klippar klipparen för säsongen.

Robomow robotkvarn

Robomow är en av de olika typerna av robotskärare på marknaden. De miljövänliga och automatiska gräsklipparna lämnar basstationen till det inställda datumet och tiden för att klippa gräset och återgå till basstationen som ska laddas när jobbet är klart.

Robomow gräsklippare har bioklippblad som skär gräset noggrant. Gräset återvinns och returnerar viktiga näringsämnen och vatten till gräsmattan. Du behöver inte hämta det klippta gräset.

Alarmsystem

Robomow har flera olika storlekar, till exempel den lilla RM400 eller den större RL2000. Välj den som passar din gräsmatta storlek. Robomow RL2000 är en av de mest kraftfulla och effektiva robotklipparna på marknaden. Den har kraftfulla blad för högt gräs, som levereras med gräsåtervinningsteknik och är avsedd för gräsmattor på upp till 2 000 kvadratmeter. RM400 är konstruerad för gräsmattor på upp till 500 kvadratmeter och är utrustad med regnsensor så att den inte lämnar basen när det regnar.

RM400 levereras också med ett användarstyrt stöld- och larmsystem.

Det är Vanning AS som distribuerar Robomow i Norge.

iMow Robotgräsklippare

Modellerna iMow MI 322 C och MI 555 C kommer från Viking och tillverkas också på Robomow-fabriken.De har tekniska egenskaper och skär gräsmattan helt automatiskt med skärbredd på 20 eller 53 cm.

De upptäcker och kontrollerar hinder som blomstersängar, buskar och väggar.

MI 555 C-modellen tvingar både fram- och bakkompass, vilket gör den ännu effektivare. Det klippta gräset skärs också i små partiklar, och näringsämnena från dessa återförs till marken. Även när du är upptagen med andra saker följer iMow Clippers det valda programmet med imponerande tillförlitlighet.

Läs också:

att skapa vackra jul kransar

Den finaste Julkran Stock själv! Vi visar dig hur du gör det.

Automower Robot Mower

Automower från Husquarna är som en heltids trädgårdsmästare nästan utan löneavgift. Automower är den första fullt robotiserade gräsklipparen som kan fungera 24 timmar om dygnet, dag efter dag. ? ? Den unika klipptekniken är baserad på Automower som skär gräset flera gånger i slumpmässiga mönster inom de gränser du har ställt. Även i regnet.

När batteriet laddas, söker Automower automatiskt efter laddningsstationen.

Svåra trädgårdar

Automower är utformad för att klippa gräset på de enklaste gräsmattorna och i trädgårdar med svåra, ojämna gräsytor. När ett hinder som träd eller stenar går vilse, kommer Automower bara tillbaka och välja en ny riktning innan den fortsätter. Detta gäller även för alla husdjur som finns i trädgården. Automower skadar inte någon.

Husquarna har modeller som tar allt från gräsmattor på 500 m2 till stora gräsmattor på 5500 m2.

Läs också:

Bygg en varm uteplats i trädgården

Hur man bygger en varm uteplats i trädgården.

Torkare

Robotskärare Torkare från Zucchetti Centro Sisitemi finns i fyra modeller. Den minsta modellen heter Blitz och skär upp till 400 kvm. Den ligger inom gräsmattor med hjälp av givare.

Denna robotklippare kallas Wiper Blitz X och kan klippa gräsmattor upp till 900 m2.

De större bröderna i serien heter Runner och One. De har en maximal kapacitet på 3000 respektive 5000 kvm. För att hålla dem på gräsmattan måste kabeln läggas runt ytterkanterna.

Den största robotklipparen i serien heter Yard, och kan, som Runner och One, begränsas genom att lägga en kabel runt ytterkanterna. Då har den en maximal kapacitet på 10 hektar. Om den är utrustad med GPS-kontroll, är den maximala kapaciteten 20 hektar.

Torkrobotgräsklippare importeras i Norge av Ole Chr Bye AS.

Saker att tänka på innan du köper robotar:

  • Har du småbarn i trädgården?
  • Hur stor är gräsmattan?
  • Har du ett brant diagram?
  • Finns det mycket fallfrukter, kottar, stenar?
  • Tillhandahåller återförsäljaren installationshjälp och support?
  • Hur mycket tid och ansträngning använder du faktiskt för att skära gräsmattan själv?
  • Kan du dela gräsklipparen med din granne?

Källor: Tillverkare.

ADVERT

Mest populära