All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Roadtrip i USA: Ja du kan!

Florida, Kalifornien och New York är de tre pelarna i norrmännens semester önskemål dammen. Men allt detta är tyvärr inte möjligt i en och samma resa. Det första budet är att prioritera vilket område som ska resa in.

Andra bud är att planera hur mycket tid som är tillgänglig. Vi hjälper dig längs vägen och har valt tre populära vägar som passar för en, två eller tre veckors semester.

PLANTERINGSTIPS

Förenta staterna är ett stort land, ofta bunden till en stat.

  • Boka några hotell, men absolut inte alla före avgång. Särskilda och populära hotell måste bokas i förskott. På andra ställen kan du ta ett billigt motell som passar dina behov. Det finns alltid något tillgängligt.
  • Du måste ha bokat ett hotell den första natten eller säg åtminstone att du har. Invandring i flygplatsen måste ha din adress under din vistelse, och du kommer inte faktiskt att ange om de inte kan lista en adress.
  • Gärna hjälp med planeringen av en reseoperatör med en undersökning om USA, som Nordmann Travel eller US Specialist.

FLORIDA

Rekommenderad tid: Minst en vecka

Vägen du måste köra: från Miami och ut i Key West

Rekommenderade fordon: Huge Cadillac Escalade med plats för barnen och bagage.

Om du bara har en vecka tillgänglig, rekommenderas Florida till Kalifornien på grund av avstånd och tidsskillnader. Sevärdheterna är närmare Florida, som är bara sex timmar bakom oss - Kalifornien är nio timmar bakom oss. Men vi kommer att rekommendera dig två veckor - eftersom Florida har fantastiska resurser att erbjuda.

Foto: PantherMedia / Elnur Amikishiyev Visa mer

- Många strider på avstånd. Det är oftast längre mellan destinationerna än du tror, ​​säger Juni Arlen Eggesbø Lundeby, chef för USAs specialist.

- Ett klassiskt exempel är en familj i Orlando och tänker på att ta en rolig tur till Key West. Det är åtta timmar med bil. Även från Miami, som är fyra timmar bort, är det svårt att åka på en dagstur där, säger hon.

Tunga actionshower är regelbunden underhållning på Universal Studios. Foto: PantherMedia Visa mer

Orlando är första prioritet för många familjer, eftersom det är i detta område att de flesta nöjesparker finns. Men du måste välja, och det finns mycket att välja mellan: Disney World, Universal Studios (Harry Potter World), Legoland, Gatorland, Sea World och Discovery Cove, där du kan simma med delfiner.

KALIFORNIEN

Rekommenderad tid: Minst två veckor

Vägen du måste köra: Highway 1 från San Francisco till Los Angeles

Rekommenderad Fordon: Ford Mustang Convertible

Kalifornien är populär!Våren, sommaren och hösten är den bästa tiden att resa hit på, bör garanteras solsken och värme. En kombination av bil och stadsferie mellan Los Angeles och San Francisco är den mest attraktiva. Totalt rutten drygt 800 km lång, och med två veckor får du gott om tid att se sig omkring. Det finns verkligen också tid att ta de extra 500 kilometer upp till Redwood Forest, norr om San Francisco via vinregioner (och 500 tillbaka ner längs kusten).

Världens mest berömda bron, Golden Gate, kan du ta din egen unika bilder av. Var medveten om en frekvent förändring av vädret. Dimman kommer fort. Foto: Panther Media / Somchai Jongmeesu mer

Los Angeles är mycket bilden av "The Dream of America", och här måste man naturligtvis besökte Disneyland, Paramount Pictures och en resa ner till Santa Monica och Venice Beach. Då kommer det bara ut ur staden och norr.

I ren körtid finns det två långa dagar från Los Angeles till San Francisco längs bilden vackra kustvägen Highway 1, men kommer du att uppleva något alls, måste du räkna ut att använda minst fem.

Foto: Ronny Frimann mer

På vägen ska du sluta i Solvang, en mysig dansk stad en kort avstickare från kustvägen. Ät köttbullar och äpplen på amerikanska. Och missa inte Big Sur, en underbar del av kusten där vägen smyger längs bergkanten. Ta det bra och sluta ofta - det här är ingen transportstege. Santa Cruz surfing kit är ett bra förhållande för både nybörjare och experter. Då är du på resande fot i underbara San Francisco!

Staden är stor, så även här är det viktigt att välja: Håll till de centrala områden som Downtown, Chinatown och North Beach (Little Italy). Med bas i centrum hoppar på bussar / hop off ett bra sätt att se några perifera attraktioner som Golden Gate, hippie Haight Ashbury distrikt och viktorianska hus i Alamo Square.

Alcatraz är klart det mest populära turistmål i San Francisco, Fishermans Warf som en god tvåa.

I Napa Valley kan du smaka en av världens bästa viner. Kom bara ihåg att låta någon annan ta hjulet efteråt! Foto: Ronny Frimann mer

Efter några dagar en hel del aktivitet i den stora staden, kan det vara bra att vila i vindistrikten norr om staden. Den mest kända är Napa Valley men grannen Sonoma är finare. Här är de små, mysiga vingårdar med högre kvalitet och mindre volym, och en hel del mindre folk! Ta en tur tillbaka Redwood Forest (den största ligger tre timmar norr, men det finns små fickor igen även här nere i vinland), innan du flyger hem från San Francisco.

Redwoodskogen erbjuder några ovanligt stora träd. Foto: Ronny Frimann mer

Hur man tar sig dit:

SAS öppnade i april ny rutt från Köpenhamn direkt till San Francisco. Pris från ca. kr 8450 t / r i helgerna. Tiderna är mycket bra: Avgång på morgonen från Norge, främja samma eftermiddag. För återresan är nattflyg bra, då du kommer att vara så förvirrad sömn statistik som du enkelt kan komma över jetlag. Flyga in i en stad, som Los Angeles, och hemma från en annan, som San Francisco.Billigaste biljetter på semestern från ca. kr 7000 till västkusten, kr 6150 till östkusten.

USA ON TVERS

Rekommenderad tid: Minst två veckor

Väg du måste köra: Rutt 66

Rekommenderat fordon: Dodge Viper Om du bara är två - Lincoln Town Bil om du är mer.

Route 66 är en av de stora klassiska resor med djupdykning i amerikansk kultur och natur. USA: s mest populära bil- och motorcykelväg går från Chicago i öst via Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico och Arizona och hela vägen till Los Angeles i väster. Rutten var viktig för dem som emigrerades västerut, särskilt på 1930-talet.

Om du kör hela Route 66 från Chicago till Los Angeles, är det totalt 3940 km. Det kommer att bli genomsnittligt 190 kilometer om dagen, 2-3 timmars bilresa. Så välj att göra långa ben i några dagar och ta det lugnt någonstans däremellan.

Alla vägar, mödrar, huvudvägar eller den ursprungliga vägen är bara några av roamingnamnen på Route 66. Här kan du också köra! Foto: PantherMedia / trekandshoot imag Visa mer

För Route 66 är inte bara en vägresa. Om du tar tid är det också en utmärkt utgångspunkt för aktivitetsferie och andra upplevelser som vanliga. Till exempel bor som en cowboy på en amerikansk bondgård.

- Ranch semester blir allt mer populär. Det finns olika typer av gårdar, från de där du bara är semester, till de där du jobbar och jobbar, säger Juni Arlen Eggesbø Lundeby hos US Specialist.

Ranch semester är lämplig för både familjer och vuxna, oavsett vilken gård du väljer. Det finns möjligheter för denna typ av semester i alla delstater i Mellanvästern. Och först i dessa områden finns det många aktiviteter som forsränning, cykling och vandring i till exempel Rocky Mountains, Yellowstone och Yosemite National Parks.

Hallå? Echo-echo-echo ... Norska rockknucklar blir lite svimna efter att ha träffat Grand Canyon. Foto: PantherMedia / Galyna Andrushko Visa mer

USA kan inte vara landet där du hittar de stora oupptäckta ädelstenarna. Men det är fortfarande landet där drömmar blir verkliga - oavsett om de handlar om shopping, strand, fantastiskt landskap eller att spela cowboy på rätt sätt!

Här bor du:

Tänk på att du bor med en lokal igång, det ger så mycket mer än bara en plats att sova. Gemenskapen airbnb startades i San Francisco och består av personer som hyr ut sina lägenheter när de är på semester och människor hyr ett extra rum (eller ett garage). Boka före avgång, men kan också bokas på vägen.

Det finns alltid ett motell eller rum i ett kedjehotell som Best Western ledigt. Ska du gå länge, överväg att få ett medlemskort som erbjuder rabatter.

Foto: PantherMedia Visa mer

Lite avstånd:

- Floridas rundresa är ca. 900 kilometer lång, med bra vägar och hög hastighet.

- Los Angeles-San Francisco längs Highway 1 ligger drygt 800 mil lång, men trafiken är ofta bara 40-50 km / h.

- Route 66 från Chicago till Los Angeles är sammanlagt nästan 4000 kilometer lång, varav de flesta är i hög fart på bra vägar.

Tänk på detta på vägen:

- Ta inte bort avlägsna avstånd. Vad ser kort på kartan, ta 7 timmar att köra ...

- Kom ihåg att stanna längs vägen, gå en promenad eller ta en tur.

- Känn dig fri att basera en plats i några dagar, som i vinområden norr om San Francisco, och ta dagsutflykter också. Det ger större fred.

ADVERT

Mest populära