All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Ringnes vann Ström Drift

Text: Espen Berge Olsen: Foto: SBO Foto

Hela säsongen har bestått av snäva matcher som får håren att stå upp i publikens hals. Pojkarna är så vanliga att de måste springa flera gånger. Kampen för toppmötet har stött på avrättningar, kraschar, smacking och många skärpningar i tegelväggarna, men det är vad vi älskar att se.

Säker seger

sjätte och sista omgången kallas Final Fight, och återigen var det här allt skulle avgöras när det var tätt i toppen hela säsongen och omväxlande ordförande i serien. Det var främst mellan # 53 Tor-Anders Ringnes # 5 Robin Alsaker och # 33 Fredrik Øksenvad. Titta på filmer och intervjuer från Powerdrift här.

Lead Rene # 322 Christian Bakkerud, # 10 Frerik Myhre och # 6 Helge Ougland har också varit hög, men misslyckades med att lägga sig i topp tre. Före den sista omgången var Alsaker ansvarig för 30 poänghantering, men inget bestämdes för att jaga en hungrig Tor-Anders Ringnes. För att förlora den totala segern, fick Alsaker poäng fjärde eller sämre, och Tor-Anders Ringnes var tvungen att vinna. När det fanns fyra bilar var det precis vad som hände. # 10 Fredrik Myhre tog 3 plats i den här tävlingen.

Hög nivå

Det finns en oerhört hög nivå på toppen här i Norge och vi har många som har haft resultat att visa utomlands i år. Christer Halvorsen, Ola Jæger och Joachim Waagaard har fokuserat på utomlands och inte köra alla rundor i ström Drift serien hemma i år. Dessa kör Operation Allstar i Polen följande helg och kan hävda bland Europas bästa.

Våra två största förare idag är Fredric Aasbø och Kenneth Moen som driver Formula Drift i USA. Båda är tidigare Effekt Drift Champions

till USA

Norwegian kraftrörelse har under flera år haft Feeder status formel D och de tre i topp har automatiskt kvalificerad att delta om de vill och få sponsorer. Dessa får chansen.

1 Tor Andersson. 2 Robin Alsaker. 3 Fredrik Øksenvad.

Andra resultat

SemiPro: 1 Glen Louis. 2 Ole Bakken Lokreim. 3 Marius Andrusevicius.

Junior: 1 Ørjan Nilsen. Stian Mikkelsen. 2 och Odd-Helge Helstad.

Racing media

Vad driver det

Det har varit ett mästerskap för att driva på norsk jord i många år, men det har inte varit allmänt känt. Drifting är en sport där föraren skicklighet mäts genom en serie av varv där bilen ständigt vara i bruk, det vill säga en kontrollerad sladd med bred möjliga vinkel, mest rök och högsta möjliga hastighet och snabbaste möjliga utbyte. Det finns ett förordnat spår med bergzoner och poäng för att få bilen uppdaterad.

Hur bedömde

Man får flyttar korrigeringar att glida, inte slår klipp punkt eller klipp zoner (fasta punkter som tegelvägg, koner eller trottoarkanter på planen).Domare ger poäng under kvalificeringen där 100 poäng är utgångspunkten och teckningen är fel. Efter kvalificeringen utförs de så kallade tvillingbattarna med resultatmetoden, dvs två och två. Varje förare kör en gång och förra gången, detta kallas bly och chase run. Här delas 10 poäng mellan förarna där 5-5 kommer att vara densamma, 6-4 kommer att vara lite överraskande till en till 10-0 om en förare har vridit eller körts av spåret, vilket automatiskt ökar. Föraren bakom följer så nära konkurrenten som möjligt och gör vad den andra gör utan att göra samma misstag som den andra. Om det är jämnt och du kan inte skiljas från förarna igen kallas det OMT.

Outfitmetod

Människor börjar ofta köra bland topp 16, topp 16. Sedan springa Top 8, sedan Top 4 och så Bronze Finals där de 4 bästa löparena kör 3 platser. Det slutar med finalen.

Detta är Powerdrift

Norska Powerdrift-serien har haft 6 raser i Pro-klassen och 5 i Semi Pro och Junior Drift i år. Juniors kan springa helt från det år de fyller 15 år.

I år kördes det i Skien, på Gardermoen Raceway, Eikås i Bergen, Vinjarmoen Motorväg vid Dokka, under portens bilfestival på Rudskogen och sista omgången igen på Gardermoen.

ADVERT

Mest populära