All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Richard Hammond: - Elektriska fordon är fascinerande

i samband med lanseringen av "Top Gear Top 41" i dessa dagar fick vi tillfälle att ställa Richard Hammond några auto fil frågor. Tillsammans med de tre kollegorna Jeremy Clarkson och James May har han på flera tillfällen besökt Norge under de senaste åren, vilket i alla media sammanhang är tillräckligt för att kalla norska vänner.

Trioens Norgesturer är givetvis också det vi är mest nyfiken på när vi får chansen att fråga "Hamster" några frågor. Det blir uppenbart att han har ett varmt förhållande med Skandinavien, och i synnerhet Norge ...

- Vilket är din bästa upplevelse i Norge?

- Norge är en av de platser vi gillar att komma tillbaka till. Det bästa minnet jag har från inspelningen där är när vi var i Lillehammer och körde bob. Det var otroligt obekväma! Men pojkarna i laget imponerade. Jag trodde att de skulle vara små killar som jag men de var enorma! Jag lyckades bara följa när vi skulle hoppa in i bobben.

När intervjun omsätter på temat elbilar blir han först lite svårfångade:

- Jag tänker på el som en alternativ form av kinetisk energi, om de bara lyckas lösa lagringsproblem. Att köra ett elfordon är fascinerande. De levererar ögonblicket från noll och har inget slut i rallyregistret. Det är precis som att lösa lagringsproblemet. När de tar fram vätgasbränslecellsteknologi upp och står, är vi där. Någon kommer att tjäna mycket pengar på det ...!

Se hela intervjun i videon nedan:

Men har han en favorit elbil?

- Det kan vara Fisher Karma. Det visar att elbilar inte behöver vara fula.

(... vi låter risk att Fisker Karma tekniskt sett inte en ren elbil ...)

Efter detta väljer vi att vara lite kreativ och frågar Hammond en fråga som alla auto fil älskar att få: Om du bodde i Norge och var tvungen att välja två bilar du kan äga, vilka skulle dessa vara?

- Om jag bara kunde ha två bilar, jag tror att jag hade valt en Hägglund bandvagn, så jag kommer upp överallt, och en Audi R8 V10 Spyder. Det har fyrhjulsdrift, och när det är lite solsken, skulle jag älska att köra obegränsat.

Detta var vad Richard Hammond skulle ha valt som födelsemedel om han bodde i Norge. Visa mer

Men vilken bil gillar han bäst om dagen?

- Jag får den frågan om var 25: e sekund. Vi har tur och kör alla typer av superbilar. Men om jag är ärlig, säger jag att de gamla, razorösa bilarna vi använder i olika utmaningar har mest charm.Kanske inte för daglig användning, men fortfarande. Ska jag välja en ny bil kan jag säga den nya Porsche 911 GT3. Jag har inte ens köra det, men jag förväntar mig något speciellt.

- Vilka bilar äger du?

- Jag äger många bilar och motorcyklar, fordon från 1927 och fram till nu. Jag har en 911, en E-Type, en '68 Mustang 390 GT, och jag har fortfarande Oliver, liksom en hel mängd gamla landranter. Det finns mycket olja på garagegolvet ...

Hammond är mycket förtjust i Porsche 911. Så glad är han säker på att den nya 911 GT3 kommer att bli hans ultimata favoritbil, även innan han har kört den. Foto: BBC Visa mer

Efter 20 årstider på skärmen har Top Gear-bandet upplevt mer än vanliga människor någonsin kan föreställa sig. Men vilka är de bästa tillfällen, de bästa upplevelserna?

- Det finns tusentals saker jag kan rita. Solnedgången i Botswana vid saltöken med en öl i handen efter filmen är en av dem. Det svåraste var att köra en hundsläde till den magnetiska nordpolen. Resan genom USA: s sydstater med de andra två killarna när vi jagades av en bensinstation av amerikanska bönder, minns jag väldigt bra ...!

Du kan se Hammond, Clarkson och Mays bästa stunder i "Top Gear's Top 41", som premiär dessa dagar på BBC Entertainment.

ADVERT

Mest populära