All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Retro Style

BLOMSTID: Hängande "Blomsterkruka", designad av Verner Panton, respatexbord och rullstolar. Eams färgstarka plaststolar tar oss också tillbaka i tiden. Foto: Foto: Bonytt

RETROSKJENK: Palisan bark är typisk för tidsperioden. Samma är emaljbollen, designad av Grete Prytz Kittelsen 1958. Foto: Foto: Bonytt

Vad kännetecknar stilen?

Stilen är bakåt, och inredningen är huvudsakligen från 1950-, 60- och 70-talen. Det kännetecknas av loppor och möbler från begagnade butiker, men vissa möbler och saker är kopior av dessa årtionden.

LP-skivor och familjebilder från tidszonen är relevanta. Dekorationerna brukar främjas till en teakskink.

Dammiga pastellfärger med färska kontraster (50-tal) eller tråkiga färger med det milda uttrycket i senapgult och gustgrönt (60-talet) är typiska. Verkliga färger i ett retrohem är 70-talet, orange, rött och soligt.

Vad är typiskt för stilen?

Rosewood möbler, särskilt soffbord, porslin, spegel och rulla bord. Nostalgiska bilder och retro-mönstrad tapeter. I köket hittar du ett separat köksskåp, SMEG kylskåp och vadderade pistoler.

Lamporna har plastnyanser, emaljbollar och nigerdom är också bland de saker som står på uppgången. Kitschmålningar med Sigøynerdame, gråtande barn och älg vid solnedgången som motiv, är andra stilrepresentanter.

Vilken typ av atmosfär skapar stilen?

Nostalgisk Returer. Om du bara lita på använda möbler från årtionden kan detta leda till att bostaden ser ut som en loppmarknad.

Med en blandning av blandning är detta en charmig stil. Blandningen av tärningar och signalfärger skapar fina kontraster. Humoristisk design. Nio rum och målningar med gråtande barn bidrar till en naiv atmosfär.

Läs också:

Industriell stil

Shabby Chic

Eklektisk stil

Skandinavisk stil

ADVERT

Mest populära