All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bostäder stylister inte får uppdrag

Det är oftast "fördelar" människor skär först när pengarna högen i plånboken minskar. Men det kan vara precis när du kan tjäna en investering på rätt sätt.

Trots att det kan vara värt att investera i bostads stylister har de nyligen sett en nedgång i antalet uppdrag.

Housing stylist Elisabeth Skjellestad, som driver bostads styling fast Ready Display i Asker, tror minskningen beror på bankerna inte kommer att bevilja lån.

Säljare stil

Banker sluta försäljningen

- Banker stoppa allt! Människor får inte längre lån i banken, de kommer inte heller att köpa och sälja sin lägenhet.

Hon tror att problemet är att bankerna inte anser att bostads beskyddare kommer att köpa, kostar lika mycket som de hus de vill sälja.

Hemstylister tar bort din personliga touch så att andra kan släppa fantasin. Foto: Klientshow. inte mer

Regeringen kommer att föreslå nya åtgärder (bank paketet) Den 9 februari för att stärka bankernas utlåningskapacitet, så att företag och hushåll lättare att få nya lån.

Därför förutser Skjellestad en bra framtid för bostadsstilister trots den nuvarande nedgången.

- Detta går över. Antalet uppdrag kommer att hämta igen. Jag väntar på 9 februari eftersom det finns stora chanser att jag får fler uppdrag om det här paketet är bra.

Hon tycker att det kan vara en bra idé att investera pengar i en boende stylist.

Hur sälja till bra pris

Frode Nyhus, VD på Dialog fastighetsmäklare i Drammen håller inte. Han anser inte att det är nödvändigt för en bostadsstilist att sälja ett hem.

- Det är mycket beroende av hemmet. Bra hem säljs ändå.

Han noterade också nedgången i efterfrågan på ytterligare produkter utöver användning av fastigheter och reklam.

- Det är färre att begära ytterligare produkter som styling av bostäder före försäljning nu än det har varit de senaste åren.

Läs också: Styra bort från styling

Öka värdet på en långsam marknad

- Du tjänar definitivt det. Både tid och pengar. Jag har haft flera kunder som har försökt att "stela" sina hem själva, men måste ge upp efter ett tag eftersom de inte säljs.

Skjellestad säger att bostäder för fler har stigit 150 000 till 200-200. 000 kronor i värde efter att det har blivit korrekt formaterat. Det är mer än tio gånger kostnaderna för en bostads stylist.

Sälj Innan du köper

Behöver du en hemstylist?

- Alla behöver ett ställe att bo och då måste de gå igenom en köp- och säljprocess. Jag tror att de flesta kommer att anställa en bostadsstylist. Jag tycker att det här är den smartaste sak de kan göra. Fastigheten säljs snabbare och priset på ditt hem stiger. Minst har jag fått mycket bra feedback från nöjda kunder.

Är du arg?

ADVERT

Mest populära