All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Bostäder försäljningsrapport belöningar höga hyresvärdar

fackföreningar Real Estate Norge, norska Evaluation Association, Nito biljettpris och Association of Real Estate var förra året överens om att ha bostäder rapport som standard i försäljningen. Det kommer inte att vara lagstadgat, så det kan inte krävas av säljaren.

- Jag tror ändå att de flesta säljare kommer att använda detta erbjudande. Ett sådant dokument skulle skapa förtroende bland köpare och göra hemförsäljning enklare, säger Tormod Boldvik, ordförande i Association of Real Estate.

Dyraare med hemförsäljningsrapport

Till skillnad från en typisk skatterapport blir det mycket mer grundligt. Det kommer att kontrollera allt arbete som utförs i hemmet, byggnadselementen och allt annat tekniskt. Checklistan är lång och enligt Boldvik kommer att vara till nytta för både säljaren och köparen.

Hemförsäljningsrapporten kostar mer än en standardränta. Priserna är från 8750 till 11 250 kronor. Till skillnad från det finns en typisk hastighet på mellan tre och sex tusen.

- Detta har vi länge velat ha. Vid kongressen 2012, kom vi med en önskan om en förbättrad tillstånd analys säger Boldvik

Besviken Konsumentrådet

- Vi hade hoppats att rapporten skulle vara obligatorisk, så Association of Real Estate lovade för två år sedan. Det var inte, säger Thomas Bartholdsen, bostadsexpert vid konsumentrådet.

Thomas Bartholdsen, bostadsexpert i konsumentrådet. Foto: Tryck på bilden.

Konsumentrådet har noterat en osäker bostadsmarknad de senaste åren. Bostadsstaten är upplyst och leder ofta till tvister efter försäljning. En sådan rapport bör minska risken för dåligt köp och sätta säljaren i en bra bild.

- Jag tror att fattigare bostäder kommer att få ett "bättre" pris, och de välbevarade bostäderna blir mer, säger Bartholdsen.

Läs också:

Ti råd för en väl fungerande badrum

Mycket kan gå fel när du vill rensa upp i badrummet. Därför noggrant överväga dina val och lyssna på råd från professionella. Badrummet kommer säkert att leva längre med ...

Hemförsäljningsrapport - Bättre än avgifter?

Ja, det skapar större säkerhet.

Nej, det är bara en annan kostnad för hemförsäljning.

Ja, men det borde vara juridiskt nödvändigt.

5 tips för en enklare hemförsäljning:

  1. Se till att du har en bra dokumentation. Bland annat kommer bostadsförsäljningsrapporten att skapa en säkerhet för köparen.
  2. Rengör, dekorera och gör hemmet inbjudande.
  3. Fyll i de små sakerna. De flesta av oss har listor som vi borde sätta upp eller en saknad kakel till. Hämta dem på plats.
  4. Använd en bra mäklare. Mäklaren kommer att locka de flesta köpare och vara tillmötesgående.
  5. Sist men inte minst bra marknadsföring. Gå ut!
ADVERT

Mest populära