All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

åTerställa terrass med rengöring och slipning

läktaren föremål för stort slitage från sol, vind, regn och snö.

- Många människor kämpar med terrassebok. De har en helt grå veranda men vill inte slipa ner den. Istället lägger du bara till en ny borste på lösa fibrer, säger Chresten Nielsen hos färgtillverkaren Beckers.

Ta bort gammmel behandling

Terrace styrelser ska återställas genom att mala och den andra varje gång de ska behandlas.

Alla färgtillverkare har produkter som kan ta bort gammal olja och fläckar från däck.

- Sådan behandling kan lätta nedtonade trä och fixera flagning på grund av tjock film, sa Per Lund Nielsen Butinox Futura.

Om veden inte rengörs väl fläcken eller olja ligger precis på toppen av trä i stället för att dra ner, eftersom fibrerna har stängt.

Rekommendationen till en vacker terrass är att tvätta den varje år och återbehandla med ett års utrymme. Vid varje sekundär behandling återställs tabellerna genom rengöring och slipning före omborstning.

Lawn är "sämre"

- Många människor lägga alltför mycket förtroende i fläcken eller olje förmåga att hålla läktaren kapabel. Det kommer alltid att vara ett jobb med en träterrass. Det måste tvättas och behandlas från tid till annan, tidigare Thor Ingar Røneid, även från Butinox Futura.

Men vem socker över underhåll med ett trädäck omständigheter kan man snarare tänka på hur mycket arbete det skulle ha varit med gräsmatta istället ...

- Det är mycket mindre arbete med ett däck än med gräsmatta, säger Jostein Brekka vid Jordanien.

ADVERT

Mest populära