All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

äR begär ytterligare bostäder initiativ

- Situationen under de senaste veckorna har aktualiserat detta, säger ass. Direktör för den norska bostadsutvecklingsföreningen, Tore Johannesen, i ett pressmeddelande.

Läs också: Red oktober föll priserna med 4, 2 procent.

Norske Boligbyggelag (NBBL) kommer att föreslå en förlängning av bostadsbankens låneram från 12 miljarder kronor till 20 miljarder kronor i ett möte med kommunfullmäktige i tisdags.

Dessutom kommer de att begära ett "eldremilliard" och en "ungdomsglans" - det vill säga ökade bidrag till bostadsvård och vårdhem för äldre och ungdomshem för ungdomar.

- Regeringens budgetförslag är inte väl lämpat för de svåra förhållanden vi nu har inom bostadsområdet. Förbättringen är nödvändig i förslaget, säger Johannesen.

Housing Bank: Ger förmånliga lån i svåra tider

Johannesen tyder på att en ökning av bostads Bank lånegränsen inte kostar staten något. - Ökningen på 8 miljarder skulle vara oproblematiskt, men behövs i situationen landet befinner sig i nu, säger Johannesen.

NBBL tror det är dags att ge ytterligare stimulans till investeringar i befintliga bostäder och bostadsområden, inte minst när det gäller investeringar som kommer att ge bättre energilösningar och bättre tillgänglighet. Förbundet pekar också på behovet av att bygga hissar i fyra våningar.

- Stimulanter inom bostadsområdet genom bostadsbanken ligger mitt i blinkningen just nu. Det faktum att de långa räntorna i Husbanken kommer att ligga kvar 4, 6% från det nya året, gör det så att bankens lån erbjuder dig en mycket god effekt, säger Tore Johannesen.

Vilken bank ger det mest gynnsamma bostadslånet?

Prislista: 1 miljon

Prislista: 2 miljoner

ADVERT

Mest populära