All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Lägg om vanor och använda vattenbaserade produkter

I ständigt försöker förbättra villkoren för både natur och människor är färgtillverkare krävs för att utveckla nya produkter. De gamla är förbjudna från 2007 respektive 2010. Flera bra alternativ är redan på väg till marknaden.

En av de goda nyheterna är bara inredning för fönster och listor. För sådana manliga jobb har vi tidigare föredragit oljebaserad färg med stark lukt som torkar långsamt. Du kan bli av med den nya färgdäcken V från Nordsjø. Det luktar mindre och torkar mycket snabbare. Dessutom är det mer färgat. Det innebär att den ljusa (vita) målarfärg du ofta använder på listor och windows inte gulnar. Dessutom täcker färgen bättre än tidigare, så du behöver inte måla många lager.

För att bli van vid den nya färgen måste du avstå från dina arbetsvanor. Eftersom vattenbaserad färg torkar snabbare, är det lämpligt att vara försiktig med preparatet. Ta bort damm och smuts i rummet, det är särskilt viktigt när du målar det övre området. Mall ett begränsat område åt gången. Till exempel, bara tre panelbord eller korta längder på listan. Ska du måla fönster bör du börja med detaljerna längst ner på glaset och arbeta utåt. Applicera omedelbart för att få en fin finish och låt färgen torka mellan varje lager.

Form V är lätt att måla med eftersom det flyter ut till en jämn yta och tillverkaren rekommenderar att båda listorna, dörr, fönster och väggpaneler. Skulle du dock måla möbler eller vitvaror som utsätts för större slitage rekommenderar Nordsjö Ready V. Båda de nya miljökraven. Broschyrmaterial har utarbetats som förklarar hur du ska arbeta med den nya färgen på ett enkelt sätt för att få bästa möjliga resultat.

ADVERT

Mest populära