All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Ersätta olja killen med värmepump

Om du har en paraffinkamin idag kan du ersätta den med en luft / luft värmepump. Om paraffinskaminen är i gott skick, behåll det och använd det på mycket kalla dagar som ett tillägg till värmepumpen. Luft / luft värmepumpar fungerar sämre på mycket kalla dagar.

Har du en oljeeldade anläggningar som är anslutna till radiatorer eller golvvärme, kommer det att vara fördelaktigt att ersätta anläggningen med en vatten / vatten eller luft / vattenvärmepump. Norges astma- och allergiförbund rekommenderar vattenhärdad värme för bästa möjliga inomhusmiljö i hemmet.

Om olje värmeanläggning vad man behöver extra kostnader genom att installera en värmepump i stället för nya oljebrännare ofta återvinnas inom några år. Kostnaden för att ersätta en oljevärmeanläggning med värmepump varierar avsevärt. Om hela oljetankern ska avlägsnas med en tank, kommer detta att medföra en extra kostnad. I vissa fall kan ytterligare kostnader uppkomma genom att uppgradera delar av radiatorsystemet.

Vidarebefordra denna

En värmepump kommer att vara mest effektiva om man kan ha en lägre temperatur hos vattnet i radiatorn än i olja bränning. Det är därför viktigt att få rätt mängd vatten i systemet och att justera värmesystemet till utomhustemperaturer.

I vissa fall kan det vara värt att använda speciella produkter för att ta bort tillväxten i gamla radiatorer. Detta ger bättre vattenflöde och bättre värmepumpens prestanda. I vissa fall är det också värt att installera några nya radiatorer eller fläktkonvektorer för att få bättre värmepump prestanda.

Källa www. Heat Pump info. com

ADVERT

Mest populära