All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Reparera skador på fönster på en gång

På fönster målade med mörka färger är även små skador mycket synlig, och det är tråkigt med sådana vanprydande sår. Det borde finnas tillräckligt bra skäl att reparera direkt, men det är också lönsamt att göra det. Arbetet blir lättare och fönstren blir ganska mycket längre än om de står för "nästa runda". Om färgfilmen är skadad på barrträ, är det fritt från vatten, vind och vind som skär ner och börjar sönderdelningen omedelbart.

Rengör och torka ger lång livslängd

Det kostar lite, men det har fortfarande en hel del att se till att fönstret är skadefri.

-Detta är mer en åtgärd än ett stort jobb. När skadan repareras omedelbart, så håll att måla bara platsen för skadan, säger Per Lund Nielsen, som är målarmästare och teknisk chef på Scanox.

Han är mycket inspirerad och ser ofta windows som borde ha varit bättre, nya och gamla.

- Den första handlar om tvättning, säger han. Ett nytt fint fönster ser ännu trevligare om vi tar bort smuts och damm från uttaget och kanterna. Annars är det viktigt att se till att träet inte börjar rita vatten eftersom det är dyrt att byta fönster och det är mycket att spara för att ta hand om de du har, uppmuntrar han.

Begär originalfärg

Han ger råd till de som köper färdiga målningar för att få en liten flaska originalfärg för reparationer. Då kommer den reparerade ytan att få samma färg och struktur som resten av fönstret och såret nästan osynligt.

Receptet är enkelt:

  1. Lätt sand skadan punkt
  2. Sätt på ett tunt impregnerings primer på det bara trä
  3. Applicera sedan två lager färg. Två slag eftersom en stroke kommer att torka av snabbare och jobbet måste redone.

Spill

Även om det är ett litet jobb, så ta din tid och omslag för att undvika fula malingsøl vattnet ombord.

- Fäst en liten kartong under kanten av fönstret, eller använd omslag eller plast. Det kostar lite extra för att göra det bra, Per Lund Nielsen tipsss.

Applicera impregneringsprimer och två lackfärg, så håll den längre.

ADVERT

Mest populära