All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Hyr ett hus - du måste tänka på

De flesta av oss hyr vid någon tidpunkt i lägenheten / bostaden, och behöver därför någon som känner till oss om hyresrätt om vi inte har det själva.

Hyresavtalet kan anges både snabbt och muntligt. Det är bara ett krav att göra det skriftligt om en av parterna behöver det. Det är emellertid obekvämt att få muntliga möten varje gång muntliga avtal skapar utmaningar för att bevisa vad som överenskommits.

Parterna är fria att komma överens om hyran som ska betalas. Det är dock inte möjligt att komma överens om att andra tillägg till hyran kommer att betalas än el / uppvärmningskostnader samt vatten och dränering förutsatt att dessa kostnader betalas enligt förbrukning. Det är också viktigt att vara medveten om att om det är överens om att en insättning ska betalas måste depåkontot skapas i hyresgästens namn och betalas av hyresvärden.

När det gäller längden på hyran kan du ordna en fast hyresperiod eller en aktuell leasingavgift. Om en fast hyresperiod är överenskommen ska den vara längre än tre år om boendet inte ligger i källaren eller på vinden där hyresvärden bor. Hyresavtalet upphör då efter hyresperiodens slut. Om hyresavtalet fortsätter, upphör avtalet till en permanent uppsägningsavtal.

För löpande hyresavtal är avtalet giltigt tills det avslutas. Det finns en uppsägningstid på tre månader enligt lagen, men det är här att det finns fullständigt avtal och det kan avtalas både kortare och längre.

Anser en hyresgäst något som inte är som det ska annonseras (säg att det finns brist). Ett klagomål ska vara skriftligt. Det kommer kort men konkret att ange vad du tycker är fel i förhållande till avtalet. Klagomålet måste följas upp med ett krav på vad du vill göra. Klagomål ska skickas så snart som möjligt efter att ha upptäckt relationen. Om du väntar för länge för att skicka ett klagomål, förlorar du i grunden kravet på reparation, prisreduktioner eller el.

Läs också:

Hur man väljer vinglas?

Norrmän spenderar mer och mer tid på gott och dyrt vin och har blivit högkvalitativa medvetna genom åren. De flesta väljer vinklar från det ...

Under hyresperioden har hyresvärd inte rätt att komma in i fastigheten och bör anmäla och förtydliga med hyresgästen i förväg. Utgångspunkten är också att den endast bör övervakas och utföra nödvändigt underhåll.

När hyran ska avslutas kommer hemmet att returneras i samma skick som det togs bort från försämringen på grund av allmänt slitage. Lägenheten måste städas.

Slutligen har vi tre tips som kommer att underlätta hyresavtalet.

  1. Ta bilder eller filmer i lägenheten vid förvärvet. Ett övertagande protokoll bör göras. Detta förhindrar onödig diskussion om standarden.
  2. Deposition måste betalas innan hyresgästen flyttar in.
  3. Gör samma övning när du flyttar bort som i rörelse - utforskning, bilder / filmer och protokoll.
ADVERT

Mest populära