All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hyra en hiss?

Vi ser hissar, även kallade personlyftar, överallt, varje dag. De finns i olika varianter för olika uppgifter och situationer.

Det finns saxliftar som stiger rakt uppåt och bomhissar som har imponerande intervall både i höjd och utsträckning. Vissa hissar är självgående, andra måste flyttas med fordon eller muskelkraft.

Vi har precis tippat huset och garaget, och som tidigare har vi använt hissen för att nå höjden.

Varför hyra du en hiss?

De fåsta har privata hem som är mer än 10-12 meter höga, motsvarande två våningar och loft. Det är mycket högt när man står på stegen, och med ojämn mark är det mildt frestande. Det är inte heller ett stort område som ska målas från en stege innan du kan gå ner för att flytta stegen.

Läs också: Hur är skadlig programvara där du bor?

Vi har också använt en rullstol, ett par gånger, det är okej när det är där, men det är ett jobb att ställa upp det och ta det ner. Också när man flyttar runt i huset är det mycket att ta hänsyn till. Stiftelsen måste vara både solid och stabil, annars kommer du inte att få det eller byggnadsstället kan falla. Om du har hinder som ström och telefonens luftkablar måste byggnadsstället byggas ner för att passera under detta och sedan igen. Allt detta kan vara både tröttsamt och tidskrävande. (Vi talar om erfarenhet).

En hiss gör allt så mycket lättare. Hissen själv placerar dig framför huset om några minuter. Du ansluter strömmen, sänker stödbenen, lägger plattorna under "benen" och justerar benen tills den är i vattnet. Klättra bara in i korgen, dra ett par spakar eller tryck på några knappar, då är du redo och redo att arbeta.

Läs också: Måla eller måla?

Olika lyftformer

Det finns många varianter av hissar, men för tärning / målning av ett privat hus finns två typer som pekar ut - hissen och bälteslyften.

Trailerns lyftare är som namnet mer än föreslår en hiss som också är en släpvagn. Den har 2 hjul på en axel, broms- och hänghållare. Vikten varierar från mindre än 1000 kg till några hundra kilo mer. Om du har en bil med en hängare finns det i vagnen som du kan rita. De flesta typiska familjebilar gör detta med en bra marginal.

En släpvagnshissar arbetar inte alltid på hjulen. Därför måste det vara byxor upp till huset på ett eller annat sätt. Om det finns en stadig flykt runt huset är det vanligtvis lätt att trycka / dra runt om du är två eller mer om jobbet.

En 12 meter släpvagn Photo: Oslo Liftutleie Visa mer

Ska det passera hinder som till exempel Kanten på en terrass 10-20 cm över marken gör det möjligt att höja hissen på stödbenen och bygga upp under hjulen på terrassen med massivt trämaterial i linje med detta.Sänk sedan hissen ner på hjulen och rulla den på terrassen.

Om det finns stora hinder eller grov terräng är det emellertid omöjligt att få en släpvagnshiss utan att köra på hjulen.

Beltelift är en bra lösning. Vi har grus runt huset och släpvagnshissar utan framsteg har varit helt på gränsen till vad vi har kunnat hantera.

Senast erbjöds vi en hiss med bältesspänning och det visade sig vara mycket bekvämare. Bältesdriften är hydraulisk och styrningen sker med två hävarmar, en för varje bälte. Starta sedan motorn och gå bredvid hissen medan du styr med spakarna. Det finns inga raser och det stötar och går, men du kan arbeta ensam, och beror inte på varken hustrun, husets ungdom, grannar eller hyresgäster att flytta på hissen.

Vart ska du hyra?

Det finns företag över hela landet som hyr ut dag, vecka och helg. Vi har hyrt från både stora och små företag och vår erfarenhet är att för småföretag är små företag bäst på pris och service.

När vi hyrde en hiss kontaktade vi nyligen flera av de största företagen i branschen. Vi borde ha hissens körning eftersom vi för närvarande inte har bil med hängare. Vid ett företag kunde de leverera från avdelningen vid Jessheim om vi träffade dagen innan och betalade kontant. Vid en av de stora företagen kunde vi komma till avdelningen på Kjeller samma dag och betala, medan den tredje inte kunde säga på tisdag vad de hade tillgängliga i helgen före fredagen vid lunchtiderna. Kanske lite sent, skulle vi tro om det visade sig att det inte fanns någon ledig plats ...

Men vi fick en klocklyftning från ett litet företag som var mycket flexibelt med avseende på leverans och plockningstider. Dessutom kunde vi hantera föraren som kom vid hissen, vi behövde inte lämna staden för detta ... Att priset var betydligt lägre än de stora hyresvärdarna var också ett stort plus.

På Oslo Lift Hire skulle de ha 2025 kronor plus moms per dag i hyran medan vi endast betalade 600 kronor plus moms hos Resaland Liftutleie.

Transporten på Oslo Liftutleie är upptagen till 800 kronor plus moms, medan vi betalade 400 kronor plus moms varje gång på Resaland.

Och utrustningen fungerade oklanderligt.

Vi kommer tillbaka till en större prislista för hyruthyrning på kort tid. Tips tas emot tack, helst i debatten nedan.

ADVERT

Mest populära