All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Bygga en entreprenör - Undvik renoveringsbox

En entreprenör kan antingen vara ett större byggföretag, en byggare, murare, rörmokare eller en elektriker eller yrkesverksamma inom andra tekniska ämnen. Karaktäristiken hos en entreprenör är att han eller hon levererar både material och utför arbete för byggaren och på en plats som är byggmästarens egendom.

Detta är till skillnad från de rent materialleverantörer som bearbetar material på egen verkstad eller fabrik och till dem som anställer sina arbeten. Om en entreprenör åtar sig både konstruktion och utförande används termen "entreprenör".

Om du har köpt ett gammalt hus och vill få det här renoverat snabbt och noggrant kan det vara en bra idé att sätta hela jobbet i ett byggföretag så att du får jobbet utan att behöva bo i ett hemförbättringshem i flera veckor, månader eller år innan du kan få fullständig njutning av ditt hem.

• Innan du börjar, bör du skaffa skriftliga erbjudanden från flera aktörer som ger dig information om pris och hur länge jobbet kommer att ta innan den är klar.

• Uppdrag som innebär totalrenovering av ett rum eller bostad tillåter entreprenören att samordna uppdraget så att de olika hantverkarna från snickare till plattor och elektriker kommer när de går. På så sätt kan du effektivt utföra renoveringen, och du kan till exempel resa på semester medan ditt badrum renoveras om några veckor.

Läs också:

Belysning i källaren

Genom att skapa ljusgravar framför karmfönstren kan du både förbättra tillgången till dagsljus och se till att källaren har godkänt flyktbana.

Reveal everything

- Jag har nyligen renoverat en 45 kvm stor fastighet i Oslo, säger entreprenören Hilmar Bjørkvik, i bolaget Bostäder och näring. Innan jag startade uppdraget gjorde jag en framstegsplan och gav ägaren ett prisutbud efter att ha varit på plats på plats. Allt blev sönder ur huset, bara väggarna var kvar. Badrum och kök är ombyggda, rummen har ändrats och flyttats, vissa görs större eller mindre. Taket sänks, golvet är rätt upp, nya dörrar läggs, väggar läggs, nya golv läggs, dessutom har elsystemet ersatts med blinkande nya lösningar. Ett privat företag tog hand om rivningen, även jag gick in i projektet efter rivningen, säger Bjørkvik.

-Hur länge har du spenderat ditt arbete och hur mycket kostar det?

-Vi har spenderat ungefär tre månader på jobbet. Jag har en permanent anställd på kontoret och arbetar med en rörmokare och en elektriker. Andra yrkesverksamma anställer mig efter behov. Även jag är utbildad snickare och hanterar varje projekt jag gör. Kostnaden för detta specifika jobb är cirka 700 000 kronor.Det innehåller också allt material, inklusive nya badrum och kök.

-Det har blivit totalrenovering, ägaren har inte bott i bostaden under arbetet. Det är viktigt att vara medveten om att det inte går att göra sådan ombyggnad om ägaren bor på plats, säger Hilmar Bjørvik.

Smart Entrepreneurial Advice:

• Få en tydlig framstegsplan.

• överens om vilka material som ska användas.

• Få ett schema för vad du ska göra vid vilken tidpunkt.

• Få förskottsbetalning.

• Flytta ur huset när det ska rengöras av entreprenören.

Läs också:

Nej, ett hundår motsvarar inte 7 år.

Ledsen, Fido. Du är inte 50. Du är 74.

ADVERT

Mest populära