All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hyra: 127 000 kr. I månaden

Vi har tittat på de dyraste och mest luxuösa husen på marknaden. Lägenheterna med matsal, bibliotek, öppen spis, terrasser, downlights, många sovrum och stora badrum. Lägenheterna och villorna ligger vid Oslo Wests mest attraktiva adresser.

Hyra: 127 000 kr. i månaden

  1. Villa för 13, 5 miljoner
  2. Townhouse för 6, 5 miljoner
  3. Townhouse för 8, 5 mill.
  4. 8 mill. i Holmenkollen
  5. Kvadratmeterpris: 40.000 kr.

Just nu är en villa med mervärdesskatt 13,5 miljoner till salu hos Frogner. I Holmenkollåsen kommer en lägenhet att säljas till åtta miljoner. Dessa är bara några av erbjudandenen på denna exklusiva marknad. Vill du veta mer om vad som finns på marknaden, gå till de artiklar vi har länkat till.

Önskad diskretion

I dessa prisklasser är det inte vanligt att annonsera visningar. Lyxhyttarna annonseras ofta utan adress, och de som är intresserade måste kontakta en mäklare. Många av bostaden annonseras inte alls. De rika vet vilka mäklare att kontakta för att få hem de söker.

?? Jag har två kategorier av kunder som ska sälja bostäder, de som annonserar, och de som jag har i lådan och huvudet. Den senare gruppen vill ha full diskretion, säger fastighetsmäklare Torbjørn Ek. Han arbetar särskilt med den exklusiva marknaden.

I sitt jobb påpekar jag tydligt att människor har fått mer pengar mellan sina händer.

?? Människor har mycket mer pengar nu än för fem år sedan. Många av de mest rika köparna är ungdomar som har tjänat pengar på börsen och några företagare säger jag.

Detaljer Beslut

?? Vad vill du säga är ett dyrt hem?

?? Stuga hus till 15-20 miljoner är dyra. Alla dessa dyra hem ligger i Oslo väster eller i Bærum öst. Här får du inte bra bostäder för mindre än 7 miljoner kronor, säger Ek.

Enligt Ek finns det 50-60 köpare som är inblandade i marknaden på 15-20 miljoner. Han kännetecknar dessa köpare som mycket medvetna.

?? De vet definitivt vad de vill ha. Små detaljer om plats och arkitektur kommer att vara avgörande för om de vänder sig eller inte, säger Ek.

Bostäder till 19 miljoner

Även Holteprojekt Eiendomsmegling arbetar i det övre lagret på marknaden. Fastighetsmäklare Karianne Hammer ansvarar nu för att sälja villan till 13, 5 miljoner.

?? Marknaden är väldigt bra just nu. Det har varit många ungdomar med nya förmögenheter. De dyra bostäderna är lätta att sälja, säger Hammer.

Den dyraste bostaden som hon sålde under det senaste året gick till 19 miljoner kronor. Hammer förväntar sig att få 15 miljoner kronor till stadsvillaen på Frogner.

?? För fem år sedan skulle det vara svårt att sälja villan till ett sådant pris.Nu finns det några ungdomar med stora IT-tillgångar på marknaden, säger Hammer.

ADVERT

Mest populära