All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Förnya Ikea dina möbler i 1-2-3

Det är inte utan anledning att Ikea är en favorit i många hem. Modulsystemen de arbetar i de flesta av husets rum, och kan anpassas efter behov och storlek.

  • Ta provet: Är du en riktig ikeakjenner?

Men även om du har många val när du vill sätta ihop dina egna möbler i lageret kanske du vill ha något extra. Kanske något mer unikt. Kanske en mer exklusiv yta. Då är det trevligt att det finns ett antal leverantörer som specialiserar sig på det.

  • Dessutom finns det många recept på så kallade "Ikea hacks" där ute.

Du kan pimp upp ditt Metodkök med fronter i bambu. Fräscha upp en Bestå byrå med nya ben i mässing. Blåsa nytt liv i Karlstad-soffan med en trendig ny funktion. Vips har du något mer personligt och unikt!

Titta bara på dessa exempel från sex olika skandinaviska varumärken:

Se också:

Corner kylskåp i köket

med en sval hörnet kan du få en enorm kylskåp som knappt verkar.

Norwegian Designad bambu till Ikea

norska Ash och Eng startades 2016 och har miljö- och hållbarhets i fokus när de gör sina vackra möbler i bambu. Bambu är ett miljövänligt material som fullt ut har ockuperat den inre världen. Det hållbara trädet har en varm och inbjudande yta som passar bra med Ikeas enkla, funktionella ramar.

Bambu fronter från Ask och Eng kommer i flera nyanser, här ser du färgen "korn". Foto: Askogeng. nr.

Bambu fungerar också bra i badrummet. Foto: Askogeng. nr.

  • Läs också: Ska du använda Ikea köksmoduler i badrummet?

typsnitt i exklusiv tre

danska & shufle igång med skräddarsydda köksluckor till Ikea skåp i olika moderiktiga färger i laminat och linoleum. Nu har de utökat sortimentet till att omfatta en rad exklusiva skogen, som teak och rökt ek.

Här kan du se en blandning av de olika trätyperna du kan välja från framför ditt kök. Ganska coolt att blanda också! Foto: Andshufl. com.

Läs också:

3 smart att plaska zon

De flesta människor går för kakel i zonen mellan bänkskivan och väggskåp på kjøkkenenet. Men det finns många val, så varför inte satsa på något lite mer ...

Nya och trendiga skärpa ikea soffan

svenska BEMZ har funktioner ikea soffor som sin specialitet. Du hittar något för de allra flesta modeller, och urvalet är stort och varierat. Valet sträcker sig från ganska enkla, enfärgade funktioner till trendigt design samarbete med stora textilnamn som Designers Guild.

Typiska skandinaviska, mjuka toner av funktionerna i Ikea Karlstad soffa topp, medan vi ser en mer desperata exempel på samarbete med Designers Guild botten, på IKEA klassiska Klippan. Foto: Bemz.com.

Knoppar, handtag, ben och fronter

svenska Super Front, som också har en utställningslokal i Oslo, som specialiserat sig på de fronter och tillbehör för skänkar och skåp i består serier och Pax garderober och Metod och faktum-kök . De har både olika färger och texturer, och kan helt ändra uttrycket på filten.

Inte minst har de en mängd olika knoppar, handtag och ben som verkligen kan ge en ansiktslyftning till en annars nykter möbler.

Läs också:

Rengöring av silikonfogar

Silikonfogar blir snabba och smutsiga och kan vara svåra att rengöra. Men med dessa tips får du vita vittor igen.

  • Läs också: 13 saker du kan använda ikeapåsen till.

Med mörkgrå fronter i harlequinmönster och nya knoppar i mässing blir köket en helt ny och trendig uttalande. Foto: Superfront.

dansk design på svenska Ikea

danska reformen är ett klokt val om du dreglar på dyra konstruktion kök. De har samarbetat med arkitektfirma som Bjarke Ingels Group och Norm Architects för att skapa några exklusiva varianter av klassiska ike-moduler.

trä trim och handtag av säkerhetsbälten (!) Av varianten av Bjarke Ingels Group (överst). Nya fronter med retroinspirerade sextiotalet detaljer på köksmaskarna i Basis designen. Foto: Reformcph. com.

Finlands hantverk i svenska design

Finska Helsingör har specialiserat sig på Pax-omklädningsrum och Metod kök från Ikea. Du väljer bland olika färger och finish och kan kombinera som du vill med handtag och tillbehör. Således får du ett unikt uttryck som kommer att vara precis som du vill ha det.

Du kan få ett helt nytt kök genom att välja en ny färg, som den här vackra petroleumblå varianten eller nya knutar. Foto: Helsingo. com.

Vill du vara uppdaterad med nyheter för hem, tips och tricks för hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära