All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Förnya trägolv med färgad olja

är du ute efter att fräscha upp din trägolv och vill ha en mer okonventionell lösning än vanlig färg eller olja, är & rdquo; färgad olja & rdquo; ett spännande alternativ. Genom att använda ordentliga underhållsprodukter kommer ytan att genomgå extrem omvandling. Kunde du inte föreställa dig exotisk kanelfärg eller tunn kastanje? Eller kanske nordiskt vitt eller raffinerat grått passar dig bättre? Vilken typ av trägolv du redan har spelar ingen roll - oavsett om det är en gulnade furugolv, en sliten parkett eller en helt ny trägolv, rätt färg ger golvet en helt nytt liv.

Ta hand om själens själ

Det kan vara mycket historia i äldre fast golv. Tabellerna kan ha präglats av många års användning men är fortfarande intakta. Varje bord har sin charm och identitet med skåror och skador, och det är inte alltid nödvändigt att byta ut dem med nya golvbrädor. Vid renovering slipas gamla beläggningar som lack och måla bort helt innan en ny behandling påbörjas

Fantastic klingande med olja

Det vanligaste sättet att färga golvet med hjälp av fläcken. Detta ger golvet ett snyggt utseende, men inget skydd, och golven måste raffineras med olja eller lack. Med den nya TreStjerner Floor Oil får du både färg och skydd i en enda operation, säger Helge Berthelsen, marknadschef på Scanox AS, och fortsätter:

- Olja är enkel, och så länge du följer instruktionerna, är det helt enkelt omöjligt att göra misstag . Ett oljat golv ger ett bra ljud. Golvet ser både ut och känns varmt och träets naturliga variationer är markerade på ett helt annat sätt än färg. Den nya golv olja kan brytas i 19 olika nyanser, så är chansen stor att du hittar en färg du vill i färgkartan, betonar Berthelsen.

För att lyckas

Rengör golvet med golvrensaren för att ta bort all smuts och tvålrester. Om golvet tidigare är målat eller är mer hakigt än vad du vill, måste ytan slipas. Lägg till tejpband längs listorna - eller du kan ta bort dem om det är lättare.

Applicera oljefältet 4-5 tabeller åt gången. Fördela oljan i hela bordets längd. Vid väggarna borde du använda pensel, medan utsidan på golvet kan vara mer lämplig med rull på förlängningsaxlar. Låt oljan ligga tomt och våt i 5-10 minuter.

Använd en gummigruva och dra oljan över hela bordets längd. Överflödig olja överförs till nästa fält.

Torka omedelbart det behandlade fältet med en luddfri trasa. Efter 12 timmar ska golvet poleras med lite olja.

ADVERT

Mest populära