All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Förnya utemöbler med ett lager av färg

runt hela landet är trädgårdsmöbler ser redan fram emot eller omedelbart på väg ut ur källaren och kasta. Men kanske är de plötsligt lite trötta eller tråkiga i vårens blommande trädgård? Då kan det vara en idé att hitta måltalkostnaderna på vårskolan. Både trä, metall och plastmöbler kan vara perfekt målade eller målade.

Förberedelse

Oavsett hur du har utemöbler, är det viktigt att du gör lite förberedelse innan du målar. Om du har trämöbler ska träet vara välisolerat med kraftvätska för att avlägsna smuts, fett eller annan gammal olja och färg.

Skruva och skölj väl och låt träverket torka gott innan du börjar med slipning.

Om du älskar färgerna, det är bara så mycket att välja på, och utemöbler kan mycket väl vara målade i ljusa färger som ger rätt sommarkänsla. Vad sägs om gula trädgårdsstolar eller en turkos sätebänk?

Bengalack?

Inte alla har trädgårdsmöbler i trä. Metall och plast är också mycket använda material, men dessa kan också målas om du känner att de behöver en extra spik. Här är det också viktigt att du rengör möblerna innan du börjar jobba.

Trädgårdsmöbler är kanske inte det första många tänker på när de hör ordet Bengalack, men avslutningen är också super att använda på trädgårdsmöbler som behöver en uppdaterare.

Efter rengöring av möblerna, applicera Bengalack Metal Slipning innan färgen själv. Lacken täcker väl och är lätt att applicera.

Ifi har 6 tips du bör följa steg för steg för att få ett bra resultat när du målar utomhusmöblerna:

  1. Power Wash. Sätt i träet med kraften för att ta bort gammal olja, fett eller smuts. Detta bör också göras om möblerna är helt nya. Använd en spruta för att applicera.
  2. Scrub. Tvätta möblerna med en stel borste eller skrubba efter rengöring av tvättmedel.
  3. Rinse. Skölj noggrant med rinnande vatten för att avlägsna alla tvålrester. En vanlig trädgårdsslang är bättre än högtryckspitar eftersom de kan förstöra veden.
  4. Slip. När träet är helt torrt, korsa ytorna med slippapper för att avlägsna fibrerna. Papper i ett korn på ca 150 är lämpligt för detta jobb.
  5. Damm och fett. Torka med rött spytt för att avlägsna slipmedel och för att avlägsna fett från ytorna.
  6. Paint. När det gäller målning är det viktigt att du följer tillverkarens instruktioner. Vissa färgtyper kräver att du första anledningen, medan andra kan appliceras direkt.
ADVERT

Mest populära