All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Förnya blomlådor efter semestern

Efter sommarsemester kan vissa sommarblommor se lite trött ut. Till exempel, om du fortfarande har vårens Stemors-blommor, kan de placeras i trädgården så att burkarna kan användas för nya blommor.

Hold också rymmer prydnads gröna växter som "plätering i luften" (Muhelenbeckia), Ipomea, Alunrot (Heuchera) och olika prydnadsgräs. Blommorna är extra fina om de har några bladplanter runt dem som betonar blommans färg.

Asters i djupa färger

Asters söta bystshuvud hör till senommaren. Växten påminner om en liten prestekrage och blommorna är tätt förseglade med smala kronblad. Blommorna kan vara både enkla och fyllda. Namnet Asters kommer från "aster", vilket betyder stjärna.

Ornamentalkål, "fläckar i luften" och vita Asters. Foto: OBP

Anslut plantorna för att få den bästa effekten. Den sensumblommande stjärnan trivs både i solen och i skuggan, men det torkar inte ut. Du behöver inte ge extra gödsel eftersom det inte kommer att växa hela sommaren, som andra sommarblommor.

Andra växter i mjuka färger är hagecyklamen (blekrosa och vitt), Hebe (lila och rosa), frilandskrysanthemum (vita och rosa) och även krukväxter rosor, Ildtoppen och stuehortensia.

Se även:

Hur man får TV-signaler i flera rum

TV i flera rum är något som många familjer vill ha. Vi förklarar hur det görs i praktiken, både för fulla erbjudanden och enklare lösningar.

Knuckle Celocia och Pepparkorn

Celosia har blommor i en trubbig ceriserosa eller apelsin. Blommorna kan samlas i smörjspiror eller vikas ihop som i en vågig cocktail. Växten kallas också manlig ko på norska. Blommorna känner sig nästan uttorkade och de har bra hållbarhetstid.

Mental Pepper. Foto: OBP

annan anläggning som sätter färg i augusti, Prydnads Pepper, även kallad spansk peppar eller prydnads paprika (Capsicum annuum). Det finns frukterna av gult, rött, orange eller mörkt lila som ger det dekorativa värdet, och de sitter hela hösten.

Fler blommor i varma färger är frilandskrysanthemum (röd, orange, gul), hagecyklamen (varm lila), Korallsøtvier (Solanum diflorum, orange bär), Gaultheria (röda bär), Pernettya (rosa eller vita bär) och Skimmia ( rödaktiga blommor).

Källa: OBP

Se också:

Höst Pursuits i trädgården

Även om dagarna är kortare och svalare, är det mycket mixtrande med utomhus.

ADVERT

Mest populära