All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Avlägsnar registreringsavgifter

Under de senaste månaderna har diskussionerna om anmälningsavgiften tillståndet varit intensiv. Både den finansiella industrin, rådet Consumer, Huseiernes Landsforbund och Credit Verket har protesterat mot vad de tror är en mycket konkurrenspolitik.

Nu väljer Skandiabanken tar bort registreringsavgift för kunder som etablerar lån i bank per onsdagen den 15 september. Schemat har således ej retroaktivitet.

BN Bank har också tidigare valt att betala registreringsavgiften för sina kunder. Känner du andra banker som utövar en sådan sak? Vänligen inkludera det här i diskussionsgruppen nedan.

Vill du byta bank oftare

om faktureringsavgiften

togs bort?

(avslutats)

Ja (89%) 476

Nej (7%) 37

Vet inte (4%) 24

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

Orimliga

- Vi hoppas att detta kommer att innebära orimliga storheten i anmälningsavgift kommer att vara 2 112 miljoner, säger chefen för finansiering i Skandiabanken, Trond Erik Birkeland.

Enligt Skandiabanken arbetar Konkurrensverket med att minska anmälningsavgiften till 400 kronor. Men revisionen väntar fortfarande på återkoppling från finansdepartementet.

- Vi anser att avgiften borde tas bort helt. Det finns ingen anledning med dagens teknik att detta bör ske med manuell processhantering. Automatisera hela processen och låta hemköparna få nytta, säger Birkeland.

Har kostnaden ännu

Skandiabanken väljer därför att ta bort avgiften för återstoden av 2004 i väntan på finansministeriets beslut.

- Staten kräver nog ändå att registreringsavgift som ska betalas, men denna kostnad vi tar betalt för våra kunder, säger Trond Erik Birkeland.

Om registreringen

DinSide ekonomi har flera gånger under de senaste månaderna skrivit om anmälningsavgiften. Nedan kan du läsa mer om ämnet:

Staten tjänar 1 900 kr. per bouppteckning

Knappast billigare att byta lån

33 procent dyrare att få rätt

ADVERT

Mest populära