All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Fjärr röta

Avlägsna rutt betyder att panelen tas bort. Har rötsvamp börjat arbeta sig in i träet, kommer det att fortsätta så länge som det har trä "äta".

Karaktär

Ett tecken på förfall är att trädet har mindre styrka, är tenderized, hög fuktighet eller har ändrat färg: kontrollera främst trä ändar och leder, och i övrigt exponerade detaljer. Leta efter bläckar, blåsor, sprickor och områden med mörkare toner. Den senare kan ofta innebära att fukt hänger långt igen i panelen. En annan egenskap som sköljer fukt är den gröna beläggningen som algstillväxten bildar.

Det handlar om att göra ett angreppss attack så tidigt som möjligt. Det är inte alltid lätt, men utrustad med en kniv, en syl eller liknande och med lite tid tillgänglig, kan du göra en ganska bra kontroll. Skär försiktigt eller skär till platser där du misstänker en röra. Flera arter av rötsvampar visar sig att de bildar fruktkroppar (reproduktionsorgan) på utsidan av panelen. Trädet bär emellertid ofta en särskild effekt av rotskada. Tänk på att ruttna bord är fulla av svampar. Ta bort dem med en gång!

ADVERT

Mest populära