All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ta bort den orangefärgade huden!

Rolling är ett överlägset verktyg för applicering av färg. Vi får på tjocka färgskikt, applikationen är även över stora ytor, och framför allt går det mycket snabbare än att bara borsta. Emellertid lämnar rullen ett mönster på substratet. I fonetiskt språk kallas skrollmönstret & rdquo; Grengen & rdquo; . Mönstret kan likna orange hud eller celluliter.

Utomhus på murverk och ofärgat trä, kommer sängen normalt inte att störa. Men på möbler, köksskåp och vanliga väggar kommer ett kraftfullt rullningsmönster att vara lite dekorativt.

Välj rätt rulle

Lyckligtvis är denna typ av orange hud lätt att bli av med! Fördela den färska färgen med lätt päls med en platt och bred pensel, så får du ett jämnt och tydligt resultat. Ett annat alternativ är att använda en filterull för extra släta ytor eller en skumgummiull till mål.

Verktygsleverantörer gör rullar med många typer av vävnad lämplig för olika typer av substrat och önskat slutresultat. Långhåriga rullar lämnar mycket färg i djupa dalar och höga toppar, med ett tydligt mönster som ett resultat. De används därför för grova substrat, där färgens tjocklek är viktigare än estetiken. Ju finare substratet är och desto kortare används färgen, dess kortare vävnad som rullaren måste ha. För extra släta ytor används filt eller skumgummiull.

Borsta och rulla i kombination

Observera dock att rullar med finare konsistens lämnar mindre färg i varje lager. Om du väljer att applicera färg med en skumgummiull för att säkerställa ett jämnt resultat från början, bör du förvänta dig att måla i flera lager för att få ett bra däck. För extra stela resultat, skulle vi vilja använda en rulle som är lämplig för släta ytor (t.ex. så kallad panelrulle), i kombination med pensel eller skumgummi, som används för att omedelbart stryka färgen till utmärkt finish.

Mönstret från rulle och borste syns tydligt i våtfärg. När färgen torkar, kommer den att flöda och mönstret blir mindre synligt. Om du först har fått orange hud i en kappa kommer den emellertid att synas genom alla efterföljande färgskikt, om du inte mala eller gnista ytan.

ADVERT

Mest populära