All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ta bort gammalt tapet

Först och främst bör du ta reda på om du måste ta bort tapetet.

Om tapetet passar bra är det inget fel med att måla på toppen (Vinyltapet ska inte målas).

Men du bör häftas innan du laddar om bakgrunden.

Det finns också delbara bakgrundsbilder så att toppskiktet kan dras av. Det som återstår är gynnsamt för ytterligare häftning och tapeter.

Ta bort gammal tapeter med fukt eller ånga

Ta bort tapeter, det finns flera sätt att gå:

Läs också:

10 Idéer för barnrummet

För barnen väljer vi roliga och färgstarka färger. saker. Här är några tips för att ställa in platsen för familjens kreativa roterande kopp.

  • Försök att vattna bakgrunden med en fuktig, ljummet svamp och se om du använder en tapetskrapa för att ta bort den.
  • Du kan köpa tapetskalningar som mjukar på tapeten och löser tapeterna. Till exempel säljer Flügger detta.
  • Om fukt inte hjälper, kan du ta bort tapetet med en ångmotor. Dessa kan hyras från färghandlare och byggbutiker som säljer tapeten.
  • Maskinen fungerar för att placera ångplattan mot väggen i några sekunder, och du kan enkelt ta bort tapetet.
  • Vissa glasfiberband och miljöband kan vara svåra att ta bort. I sådana fall ska väggen parkeras eller appliceras på en sängduk / väggrengörare. Dessa finns i flera tjocklekar.

Avlägsnande eller splitsning av glasfiberdukar?

Strietapets och glasfibersträngar var populära under lång tid och finns i många hem. Men många vill ha ett mer modernt uttryck med vanliga väggar. Om glasfiberremsan är ordentligt fast, kommer det att vara värt att kvällen ut med mattan eller sängkläderna istället för att ta bort den gamla tapeten. Å andra sidan, om glasfiberremsan är dåligt fastsatt på väggen, måste den avlägsnas före målning eller ommålning.

När du tar bort gammalt glasfiberduk, använd handskar, munband och skyddsglasögon, eftersom små glaspartiklar kommer att flyta i luften.

För att ta bort bandtape:

1. Skär ett snitt i bandremsan med en tapetkniv. Men se till att du inte skjuter kniven för djupt och uppför väggen bakom!

2. Dra så mycket du kan från bakgrunden och använd en kran eller färgskrapa för att luta under tapeten där det är bekvämt. Detta arbete kräver tålamod och kan ta lite tid.

3. När all tapeter har tagits bort, spola hela ytan med ett grovt slippapper i majs 80-100. Det här jobbet görs snabbast med en slipskiva på förlängningsaxeln.

4. Damm med en fuktig trasa eller dammsugare med möbel.

Läs också:

gå rakt och nymålade väggen på 1-2-3 med Smart Panel

Nu behöver du inte längre chip eller gipsskivor för att skapa tydliga och raka väggar.Nu finns det slutliga tapeter som till och med är färdiga i ...

5. Applicera en kappstapel.

6. Om muren har ojämnheter, sprickor eller hål ska den gnistrar. Du kan välja mellan hårdlödning på väggen (2-3 lager) eller hälla väggen en gång och hänga upp ett lakan.

7. Nu är det klart att måla eller tapeter igen!

Källa: www. ifi. nej

Läs också:

10 kreativa sätt att dekorera möblerna med tapeter

Har du funderat på att du kan använda dina tapeter för att ge mening? Här är 10 inspirations tips för väggdekoration av möbler!

ADVERT

Mest populära