All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Ta bort allt damm före målning

Beredningen är lika viktig som färgen själv för ett bra resultat. Förberedelsen innebär att den yta du ska måla är ren, fast och torr. Det betyder vanligtvis att du ska städa väl och sedan matt. Och när du är klar med slipning är det viktigt att du tar dig tid att ta bort allt slipmedel. Då får du inte låta dammet blanda med färgen och hålla fast vid ytan.

Magi microfiber

Slip dammet avlägsnas mycket enkelt med en torr mikrofiberduk. Det suger effektivt damm och torra partiklar och håller på tills du skakar tyget. Det är inte mer hokus-pokus än det gör. Det rekommenderas att mikrofiberduken är lätt tillgänglig när du borstar något, så torka av ytorna snabbt innan du börjar.

En mikrofiberduk är särskilt väl lämpad för detta ändamål, eftersom när du drar i torr trasa över en yta, sker det en friktion som gör tyget elektro. Detta gör det till en dammmagnet som drar damm, hår och andra små partiklar. Och de släpper inte förrän du vill ha det.

Dra damm upp

De flesta ytor är full av små gropar, även om blotta ögat inte kan se den. Om du studerar de mikroskopiska ytorna ser du att det är sant. Den torra mikrofiberduken klarar av att dra upp det fina damm som ligger i dessa gropar.

ADVERT

Mest populära