All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Renovering av fukt skadade badrum

En fuktmätare bekräftade att ägarna trodde - rummet som behövs för att torka. De tegelväggar präglades av hög fukthalt över tiden och fukten i golvet gled ner till lägenheten på golvet nedanför. Det var dags att röra sig!

Det är varje lägenhet ägare är ansvariga för sina egna badrum är stram, så angränsande rum i andra hus inte får skador. I detta fall valde ägarna att lägga ett beläggningsmembran under nya gjutna golv. På så sätt säkrade de ett vattentätt golv helt från botten.

Så de gick framåt

Den omfattande renovering började ta bort gamla möbler och skadade beklädnad på väggar och golv. Bakom väggen visade sig flisbeläggningar av färg och lite våtförlust framför själva väggen. Det hade varit misstänkt för färgdammar på grund av fukt. När gamla väggbeklädnader togs bort fick ytan stora sår. Innan väggen kunde glättas och borstar smidigt, var det viktigt att veta att det var torrt nog. En fuktmätare användes för att bekräfta att glittringen kunde börja.

I de största kratrar på väggen var mastix säkrade vidhäftning av en primer. Mashen var härdad och rengjordes sedan smidigt. Nu kan membran och plattor sättas upp på väggen. Men först bör golvet förnyas.

Redecorate att stänga badrum

Den gamla sjön var över 60 år gammal och måste bytas ut. En rörmokare spikade upp den och en ny svälja monterades. Golvet var nu klart för membranläggning. På grund av vridningen avmålades takbeläggningen i badrummet nedanför. Hushållerska var ansvarig för skadorna och renoverade och målade taket igen.

Även om din plånbok är inte tillåtet att hela oppussingenble outsourcas till hantverkare, skulle de se en sådan snäv badrum som möjligt. Därför fokuserade de på certifierade proffs vid montering av membranet. Beläggningsmembranen ska hålla fukten borta från golvet nedan. Det värmesvetsade fogar, hörn och runt avloppet av toaletten och runt avloppet var vattentätt när membranet var fäst under klämringen (se bilden). Nu var allt stramt och fint, och nya golv kunde gjutas.

Flera lager

En tunn form placerades över membranet. Nu kan elektrikeren installera värmekablarna, följt av rörmokaren som kopplade rören ihop. Alla rör och kablar var dolda i det nya golvet som ägarna kastade sig.

För att spara tid valde de en gjutning för låga värme golv. Det torkade om 24 timmar, till skillnad från en cement som behöver flera månader. Från golvet lägsta punkten (vid drain) till hög (inklusive höjd värme och nya rör byggs), fanns det nästan nio centimeter. Att täcka alla rör och kablar, var massan göts i tre skikt, eftersom varje skikt appliceras i mindre än tre centimeter höjd.Vid vinkeln mellan golvet och väggen bakades det i en plastisk elastik. När gjutet senare skulle värmas upp av kablarna skulle det expandera. Den elastiska remsan accepterar rörelse i golvet och förhindrar sprickor i formen. Värmekablarna slogs på en vecka efter att plattan var klar. Gjutningarna, kakelplåten och tätningsmedlet var tvungna att härda innan golvet värmdes.

Den nya våningen bör också skyddas mot fukt. Därför bör ett membran smörjas när golvet har torkat. Denna torkningstid använde ägarna att smörja membranet och kakel väggarna. De skulle emellertid inte smörja membran på golvet när de tippade väggarna och fruktade att membranet skulle kunna skadas under renoveringen av rummet i allmänhet.

Väggarna tog emot två skikt av membran. Mellan kapporna bakades en fiberremsa för att försegla i hörn och rör i väggen. Bandet förseglade också övergången mellan membranväven på golvet och väggen.

Kakan gjorde ägarna även efter samråd med proffs. De hittade den lägsta punkten på golvet (genom att stänga av) och beräknat en sluttning därifrån upp till rad nummer två. Här började de kakelarna. Raden vattnades upp och en träskiva spikades mot väggen för att hålla plattan på plats. Spikhålen fylldes senare med silikon för att täta hålen i membranet. För att få kakelnätet att gå upp i väggens bredd, måste några kakel skäras i hörnet. För att få samma hörn mot alla hörn började de kakel från mitten av väggen. Efter kakel hela vägen upp till taket kunde den nedre raden av plattor monteras. Hjulen förseglades med ljusgrå silikonmassa - en färg som matchade plattorna.

Golvsmörjning

Efter renoveringen av väggarna var golvet nästa steg. Eftersom det nybildade golvet inte skulle absorbera fukt behövde det ett lock med ett smörjmedel. Här följde de den våta normen för en minsta tjocklek på 1, 5 mm. Två skikt applicerades. Det enda stället som inte smörjades med membran var "väggarna" i avloppet. Om det övre lagret med membran skulle bli skadat och fukt gled in i golvet kan det leda till utloppet istället för att vara blockerat inuti formen. Åtminstone skulle fukten inte spridas till golvet nedanför. Det gav beläggningsmembranet under det nybildade golvet.

När smörjmembranet hade härdat, kunde golvplattorna limmas på plats. De lade sig diagonalt och foggen med samma injekteringsbruk som väggen. Övergången mellan golv och vägg var förseglad med silikon. Badrumsmöbler och sanitetsutrustning ägde rum innan rörmokaren kom för att montera kranarna. Vattnet var anslutet och rummet var äntligen renoverat.

Kontrollera försäkring

Försäkring täcker inte vattenskador på byggnader på grund av felaktigt arbete eller ohållbara produkter. När badrummet ska renoveras är du därför på den säkra sidan om du använder proffs med våtrumsintyg.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära