All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Kom ihåg att leverera farligt avfall

Många tror inte att någon av de produkter som du använder under renoveringen är mycket farligt, både för miljön och hälsan. Förvirringen kan också vara bra jämfört med vad du verkligen bör göra med produkterna. Inlämning av specialavfall är gratis för privatpersoner, och vi uppmuntrar alla att förstå hur man hanterar detta.

Vad är specialavfall efter renovering?

- Färger (både våt och torr)

- Lack

- slam och avfall att ta bort färg och lack

- Beläggningar, färgburkar med rester

-. Lösningsmedel / Bag tunnare (f Ex . Lacknafta)

- impregnerat trä

- klistra

- Starka rengöringsmedel

Varför är det så viktigt att lämna?

De ämnen som finns i dessa produkter har en hög miljö- och hälsofara. De måste därför förstöras, neutraliseras eller lagras på lång sikt för att undvika negativa effekter. Eftersom substanserna inte genomgå samma nedbrytningsprocessen som vanlig papperskorg ämnen vilse kommer att få allvarliga konsekvenser på lång sikt.

Om tygerna kastas på normal fyllning kan de läcka och orsaka stor miljöskada. Vattenmiljön kan påverkas, vilket i sin tur påverkar djur- och fiskpopulationen. Det kan också vara farligt om människor äter dessa djur och därmed får rusmedel.

Var kan jag leverera det?

De olika kommunerna i landet ansvarar för att ta emot specialavfall. Hur de väljer att hantera detta varierar något från plats till plats. De flesta kommuner har egna avfallsanläggningar för både vanligt avfall och specialavfall där du kan leverera det. På vissa ställen kan detta också levereras till specialavfall, som ofta ligger nära bensinstationer. Om du är osäker på hur det fungerar där du bor, kontakta din tekniska avdelning i din hemkommun. Du kan också fråga färghandlaren om råd redan vid inköp av färg eller lack.

Se även LOOP Miljöskola eller ring deras avgiftsfritt nummer: 800 31 500

ADVERT

Mest populära