All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Kom ihåg att tvätta stenen uteplatsen

Det är lätt att glömma sten uteplats, för det har inte trä som torkar, blekning och sprickbildning som en påminnelse om att underhåll krävs. Det är fortfarande tystare i tystnad, och äntligen har du en matt, smutsig och ganska ledsen terrass.

Grab

Det finns ingen anledning att låta det gå så långt! Idag finns det en mängd produkter som rengör och skyddar plattorna från ny smuts. För att det ska komma är det garanterat, inte minst genom all nederbörd. Men om du har varit smart nog för att klara stenarna och sätta in dem med impregnering, gör det definitivt jobbet enklare.

I praktiken

Med nitor Sten behandling hjälper dig både rengöring och slutar i en produkt som kan användas på natursten och betong. I korthet rengöras uteplats, sedan få den att torka och slutligen tillämpas agent igen - och den här gången inte ska spolas bort.

Först måste terrassen förvärmas. Använd trädgårdsslangen för att bli av med smuts och damm samtidigt. Applicera sedan Stone Treatment outspädd, med en applikationsplatta för terrasser. Medlet löser smör och smuts och kommer att fungera i 15 minuter. Den initialt tydliga vätskan antar snabbt en oren, brunfärgad färg. Är uteplatsen extra smutsig, använd en diet och spola bort mediet.

När all smuts och tvättmedel har tvättats bort måste uteplatsen torka. Att skina solen kan vara tillräckligt med ett par timmar före nästa omgång. Samma ämne appliceras igen, men nu ska det inte tvättas bort, men komma in i klipporna och herden. Nu stänger skyddet porerna i stenen och lederna på plats.

efter dag, konserveringsmedel, för att förhindra att smuts och föroreningar från att fastna ordentligt åtdragna in och härdas. Och stenarna har fått tillbaka sina ursprungliga färgtoner och glans!

ADVERT

Mest populära