All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Sparar du inte kan leva utan

En viktig del av jobbet när ett rum eller ett helt hus ska renoveras kan också visa sig vara den mest utmanande - nämligen att besluta om färger och material. Och ja det finns hjälp att komma i butiken, men du kan inte förvänta dig att de som arbetar där för att förstå vad du vill om du inte känner det själv.

Använd elimineringsmetoden

Viktigheten av att kommunicera några tydliga önskningar och behov är uppenbart. Det är lika viktigt att berätta vad du inte gillar, så det är inte dags att komma med lösningar som är i grunden föråldrade.

- Det är alltid ett bra förberedelser för att skapa ett moodboard eller liknande, med textilprover, träarbete och andra föremål som ditt interiör har idag och som du vill behålla. När du väl har bestämt vad som händer kan du lägga till färger och se vilken som passar bäst ", säger Lone Bjørslev Kisbye, PR-chef hos färgtillverkaren Flügger.

INSPIRATION: Samla bilder, färger, textilier och element som inspirerar dig. (Foto Trine Midtsem / ifi Uk). "> Inspiration. Samla bilder, färger, tyger och objekt som inspirerar dig (. Foto Trine Midtsem / ifi Com)

Lys och ytor <999 > för köpare:

Tänk igenom ansökan innan du väljer färg (Foto: HanaStyle). "> efter behov: Tänk igenom ansökan innan du väljer färg. (Foto: HanaStyle) Ta även bilder av rummet eller huset som ska renoveras, till affären - fönster och dörrar ingår. Det ger rådgivaren en pekare på, till exempel, ljusbeläggningar och ytor i rummet. Inte minst är det viktigt att välja väggfärger.

- När du målar, välj färg först och se vilken glans, struktur och yta du vill ha. Var uppmärksam på rummet - det finns olika ytbehandlingar för olika behov och grader av slitage. Kombinera färger med olika glansnivåer ger dig ett spännande resultat, säger Idar Stensvold på Pure & Original.

ADVERT

Mest populära